L’Agrupació del Bestiari i Adifolk firmen un conveni de col·laboració per quatre anys més

La setmana passada, dijous 4 de març, l’Agrupació del Bestiari i l’Associació per a la difusió del folklore (Adifolk) van signar un conveni de col·laboració. Segons aquest acord, l’Agrupació del Bestiari continuarà sent durant els pròxims quatre anys l’entitat de referència (de consulta i assessorament) en l’àmbit del bestiari festiu.

Un dels punts de l’acord especifica que l’Agrupació estarà present en tots els actes que organitzi Adifolk, ja sigui assessorant en els grups que formalitzin la seva petició de participació o de manera institucional, amb els seus representants legals. Ambdues entitats, a més, es comprometen a difondre mútuament les seves activitats mitjançant els seus canals habituals de difusió.

Segons un altre dels punts, l’Agrupació del Bestiari col·laborarà amb Adifolk formant part del “Consell de les Federacions”. Adifolk, per la seva banda, es compromet a representar l’Agrupació del Bestiari i el seu àmbit d’actuació en la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), davant dels organismes internacionals.

Reunió virtual de representants d’Adifolk i l’Agrupació del Bestiari

Diferents actes anuals

Adifolk és una associació que té com a objectiu potenciar i dinamitzar la cultura popular catalana i donar a conèixer a Catalunya el folklore d’altres indrets del món mitjançant intercanvis culturals. Els principals actes que organitza cada any són:

  • Les Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya (JIF), des del 1972: Es tracta d’un esdeveniment en el qual grups folklòrics d’altres països venen a actuar a Catalunya.
  • L’Aplec Internacional, des del 1988: Un acte que dona a conèixer a altres indrets del món la cultura popular catalana.
  • La Diada d’Adifolk a Perpinyà, des del 2017: Es tracta d’una trobada de cultura popular catalana en aquesta ciutat del sud de França.

(Foto: El Bou tradicional de Valls en el 32è Aplec Internacional que es va fer l’any 2019 a Copenhaguen / Foto: Facebook Aplec Internacional – Adifolk)