La territorial de Barcelona s’adhereix a un manifest per exigir un tracte igual per a la Cultura Popular

El passat dilluns 15 de març es va publicar un manifest a les xarxes socials titulat La cultura popular és necessària. El text el signen diferents entitats de Cultura Popular de la ciutat de Barcelona, juntament amb la Plataforma de Festes Majors de la ciutat, que es queixen “del tracte d’oblit que les Festes Majors i la Cultura Popular han rebut, durant mesos, en les revisions de mesures del PROCICAT”.

Conscients de la greu situació de crisi sanitària, aquests col·lectius expliquen que des del primer moment han estat proactius adaptant constantment la pràctica de les diverses disciplines i manifestacions a les mesures que s’han aplicat per pal·liar els efectes de la Covid-19.

És per aquest motiu que exigeixen un tracte igual en possibilitats, avaluació i aplicació al de la resta de sectors culturals i demanen, entre altres mesures, que els espais naturals per a les activitats de cultura popular siguin contemplats des de la diversitat. Aquest seria el cas d’espais oberts perimetrats, itineràncies controlades i/o neutralitzades, espais tancats amb control d’accés: teatres, ateneus, cases de la festa, centres cívics, esglésies, etcètera.

Una altra de les peticions és que en els processos d’anàlisi i adopció de mesures es compti amb l’expertesa i el coneixement que del sector tenen els propis practicants i usuaris.

Finalment, lamenten que la descoordinació entre els departaments de Cultura, Salut i Interior hagi estat tan perjudicial per a la Cultura Popular i les Festes Majors.

A hores d’ara ja s’han adherit al manifest una cinquantena d’entitats barcelonines, entre elles la territorial de Barcelona Ciutat de l’Agrupació del Bestiari.