Entrevista a Mateu Tres de Catalunya Ràdio: “La nostra raó de ser és a les places i ens han privat d’aquesta activitat”

El passat cap de setmana al programa Mans de Catalunya Ràdio van entrevistar el president de l’Agrupació del Bestiari, Mateu Tres, que va parlar sobre les dificultats que han tingut les colles de bestiari durant la pandèmia.

Tres va destacar la gran iniciativa de les entitats a l’hora d’organitzar activitats a les xarxes socials o en espais tancats per mantenir el contacte amb el teixit social. Aquest és el cas dels socis/es, els veïns/es del barri o la resta d’habitants de la localitat.

“Venim de mesos de pràcticament activitat nul·la, la nostra raó de ser és a les places i als carrers i hem estat privats d’aquesta activitat“, afegia el president de l’Agrupació del Bestiari.

Pel que fa a la situació actual de represa dels actes culturals, i tenint en compte que a cada municipi es consideren les restriccions de maneres molt diferents, Tres va animar els tècnics i càrrecs electes municipals a què siguin valents i prenguin decisions que “vagin en la línia de poder recuperar les nostres tradicions”. “Ens estem trobant restriccions que de vegades costen molt d’entendre”, afirmava.

A causa de l’actual situació de pandèmia també va explicar que hi ha hagut algunes entitats que s’han dissolt i han retornat la bèstia a l’Ajuntament. “Veurem com s’acaba reconduint en el temps”, afegia.

Podeu seguir l’entrevista en el següent enllaç: