Hi haurà Festa de la Fil·loxera 2021: aviat s’obriran les inscripcions per poder-hi participar

L’Associació Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia està treballant per tornar a celebrar la Festa els dies 7 i 8 de setembre. Coincidint amb l’any del 40è aniversari, l’entitat té la voluntat de recuperar la Festa en el seu format tradicional després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Aquesta aposta de l’Associació per tornar a celebrar la Festa compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i d’empreses com Serveis Mèdics Penedès, referent en l’àmbit sanitari.

Actualment, la Comissió de la Festa de la Fil·loxera està planificant els àmbits d’actuació necessaris en funció dels escenaris que permetin celebrar la Festa de la Fil·loxera d’aquest 2021, condicionats a l’evolució de la pandèmia en els propers mesos.

És per aquest motiu que, properament, l’Associació tornarà a obrir el procés d’inscripció per participar a la Festa, com ja era de costum abans de la pandèmia.

Cal recordar que la Festa de la Fil·loxera és reconeguda com a Festa Popular d’Interès Cultural des del 2017 i compta amb més de 1300 socis i 230 participants el dia 8 de setembre la nit i 240 nens a la Festa infantil del dia 8 al migdia.

Remodelació dels elements de foc

La Festa de la Fil·loxera d’aquest 2021 està marcada, també, per la remodelació que s’està fent a la fil·loxera gran i a les 30 fil·loxeretes.

A la fil·loxera gran, de 450 kg de pes, 7 metres de llargada, quasi 5 metres d’ample amb les 4 ales esteses i una quarantena de punts de foc, s’ha reforçat l’estructura metàl·lica interior i s’ha reparat la coberta de fibra de vidre, a més de repintar-la de nou.

D’altra banda, a les 30 fil·loxeretes s’ha millorat la seguretat dels dos punts de foc, s’ha reparat la coberta i s’han repintat perquè totes 30 comptin amb una estètica que sigui concordant entre totes elles.

Articles relacionats: