La Porca de Sant Climent de Llobregat arriba acompanyada de bona música i moltes bèsties

El passat divendres 14 de maig es va presentar en societat la Porca, el nou element del Seguici Festiu de Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat). Es tracta de la primera bèstia festiva i de foc amb què compta la població. Aquesta estrena és la culminació d’un projecte iniciat l’any 2016 amb la creació del conte La Llegenda del Cirerer.

Durant l’acte es va presentar el projecte musical encapçalat per la vilanovina Marta Pujades, i la formació tradicional de nova creació que acompanyarà el nou element: dues tenores, fiscorn, trombó baix i percussió. També es va reconèixer la tasca del constructor de la bèstia, l’imatger Carles Teixidó, així com de la dissenyadora del logotip, la climentona Glòria Fulquet.

L’esdeveniment va comptar amb la presència dels Fomarians de Sant Climent i el Verro de Cardedeu, els padrins de la nova bèstia, així com d’una quinzena d’elements del bestiari festiu vinguts d’arreu de Catalunya, en representació de les diferents tipologies de bestiari que trobem al país.

Aquesta quinzena de bèsties ha conformat, de forma efímera, l’exposició interactiva Catalunya, país de bèsties, que també es va presentar el 14 de maig, i que al llarg del cap de setmana ha estat visitada per prop de mig miler de persones. La mostra comptava amb 15 bèsties, plafons explicatius i un espectacle audiovisual que explicava la història del bestiari festiu català.

La Porca ha estat exposada durant tota la setmana al vestíbul del Casal de Cultura, junt amb els gegants i els capgrossos locals, a l’espera de les actuacions previstes els dies 22 i 23 de maig en el marc de la 45a Exposició de Cireres de Sant Climent de Llobregat.

(Foto: La Porca de Sant Climent de Llobregat / Autor: Pere Soy)

Notícies relacionades: