Llinars del Vallès explica la història de la seva imatgeria festiva i els seus balls populars en un llibre

El pròxim diumenge 16 de Maig, a les 11.30 hores, els jardins del Castell Nou de Llinars acolliran la presentació del llibre Llinars és festa!, un volum que va acompanyat d’un disc amb totes les músiques pròpies de la vila. El llibre aplega un recull de la història de la imatgeria festiva i dels balls populars llinassencs.

L’acte de presentació de l’esmentat llibre comptarà amb un petit lluïment de totes les colles que formen part del seguici festiu de la localitat. Des de l’organització es demana confirmar l’assistència abans del dimarts 11 de maig per tal de reservar lloc a l’acte (màxim dos assistents per invitació). Les inscripcions es poden fer a: https://www.entrapolis.com/entrades/presentacio-del-llibre-llinars-es-festa

Una mostra per conèixer les festes de Llinars 

Una altra de les activitats destacades d’aquest any tindrà lloc del 9 de maig al 27 de juny. L’Espai d’Art de Llinars acollirà Llinatge, la casa de festa!, una exposició que vol posar en valor les festes populars de la vila tot fent un recorregut per tot el cicle festiu de cultura popular i tradicional.

Amb la mostra es podran conèixer de prop tots els elements festius i els seus vestuaris, així com els seus trets més característics i la seva història. Un viatge que s’inicia el 1818, on es troba la primera referència escrita de manifestacions folklòriques a Llinars amb el Ball de Gitanes, i que arriba fins al 2021.

Un espai on entendre a fons el patrimoni cultural tradicional i popular del municipi i també les seves festes. L’horari d’obertura serà els dijous i divendres de 17.00 h a 20.00 h i els dissabtes i diumenges d’11.00 h a 13.00 h.