Sant Climent de Llobregat acull del 14 al 16 de maig l’exposició ‘Catalunya, país de bèsties’

Catalunya és un país de bèsties! Centenars de figures festives en forma d’animals poblen el país i apareixen durant les principals festivitats dels nostres pobles i ciutats. Però quina és la història d’aquesta tradició? Són iguals totes les bèsties? Quines tipologies de bestiari podem trobar a les nostres festes?

Algunes d’aquestes preguntes tenen la seva resposta a l’exposició que l’Associació Cultural L’Empelt ha preparat, del 14 al 16 de maig, al Casal de Cultura d’aquesta població del Baix Llobregat. Una exposició ben especial, que els organitzadors han definit com a “interactiva”, ja que comença amb un espectacle de so i llum que explicarà la història del bestiari festiu i tindrà el seu colofó amb l’aparició de la Porca, la bèstia festiva que estrena la població.

Durant l’exposició es podran conèixer la quinzena de bèsties, vingudes d’arreu del país, que representen algunes de les tipologies de bestiari de l’imaginari festiu tradicional català: l’àliga, el drac, el bou, la mulassa…, però també amb representacions més modernes, com animals fantàstics, bestiari salvatge, carnavalesc…

Amb la peculiaritat que els elements participants són de creació recent, per tal de reivindicar i potenciar la feina dels nous creadors de la festa, com les associacions culturals i els constructors d’imatgeria festiva.

Per poder visitar l’exposició i assistir a l’estrena del nou element festiu de Sant Climent el divendres 14 de maig, es poden reservar les entrades al següent enllaç: https://www.entrapolis.com/entrades/estrena-la-porca

Per a visitar l’exposició i conèixer la Porca durant el cap de setmana del 15 i 16 de maig, cal reservar entrades aquí: https://www.entrapolis.com/entradas/exposicio-catalunya-pais-de-besties

Notícies relacionades: