Es busca bestiari de foc per a una trobada a Thuïr (el Rosselló) el 10 de juliol

Amb l’arribada del bon temps i la vacunació, tot apunta a que l’activitat cultural vagi recuperant poc a poc el seu ritme. Essent ja tradicional, pels volts de juliol, la municipalitat de Tuïr (Rosselló) organitza una Trobada de Gegants i Bestiari. Des de l’Agrupació hi col·laborem aportant diverses figures de bestiari festiu.

L’acollida i plantada serà el dissabte 10 de juliol a partir de les 14h. Es busquen entre 4 i 5 bèsties de foc. L’Oficina de Cultura i Animació obsequia els participants amb un sopar. Després d’aquest, a les 21.30 h, el bestiari festiu participa en una cercavila i posterior ballada de lluïment amb pirotècnia a la plaça de la República. L’acte finalitza a les 23 h.

No s’ofereix allotjament, per tant, cal preveure retorn a la nit o bé cercar lloc proper on pernoctar (a càrrec de l’entitat participant).

Condicions de participació

Les colles interessades hauran de comunicar-ho per correu electrònic info@bestiari.cat abans del 10 de juny, seguint les següents indicacions:

  • S’ha de presentar una proposta on hi consti una descripció i fotografies de la figura.
  • S’haurà d’adjuntar també un pressupost on hi constin només les despeses de desplaçament.
  • L’Agrupació facilitarà la pirotècnia als participants.
  • Tindran preferència les figures que no hagin participat mai en aquestes trobades.
  • Es valoraran les propostes que siguin singulars, de colles que celebrin aniversaris o bé que incorporin més d’una figura en el mateix desplaçament.
  • El programa d’actes és provisional.
  • Una comissió tècnica de l’Agrupació elaborarà una proposta que serà traslladada als organitzadors dels actes. L’organitzador és qui té la potestat d’escollir els participants que més s’adiguin atenent als objectius i pressupost de la trobada.

Mesures Covid-19

Avui dia no està clar si en aquelles dates hi haurà restriccions per a travessar fronteres. En qualsevol cas, s’està negociant amb l’Ajuntament perquè assumeixi el cost dels tests d’antígens previs al desplaçament, si finalment fos necessari.

Malgrat que l’activitat es faci fora del territori d’influència del Procicat, es recomana mantenir com a criteri que hi participin un únic grup de convivència per entitat (dos grups si els músics són considerats grup diferent), de màxim 20 persones (acompanyants inclosos).

Si no s’indica el contrari, serà obligatori l’ús de mascareta durant tota l’activitat. Així com altres mesures que pugui prendre l’organització d’acord amb les directrius dels òrgans competents. Seran comunicades amb antelació als grups participants.

Afanyeu-vos, i presenteu les vostres propostes!

(Foto: Casc antic de Thuïr / Font: abc Viajes)