L’Associació de la Carpa Juanita i el Porró estrena una font pel centenari del naixement del col·leccionista Francesc Roig i Toqués

El passat dimarts 1 de juny, al Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú (Garraf) hi va haver festa. Es va estrenar una font amb la figura d’una carpa i un porró per commemorar el centenari del naixement del col·leccionista, cineasta amateur i creador del Museu de Curiositats Marineres, Francesc Roig i Toqués.

Aquest il·lustre vilanoví, nascut l’any 1921, es va fer famós, entre altres coses, per haver ensinistrat una carpa, coneguda com a “Carpa Juanita”, que bevia d’un porró. És per aquest motiu que la font representa una bassa amb aquest animal.

L’escultura, feta amb fusta i fibra de vidre, estarà exposada al Mercat del Centre durant tot el mes de juny. Els seus constructors han estat Carles Ariño, Toni López i el pintor vilanoví Lluís Amaré.

Una presentació amb el protagonisme dels nens

Dimarts 1 de juny, els vilanovins i vilanovines que compraven al Mercat del Centre van poder gaudir d’una estona de cultura popular. Amb una petita cercavila, la secció infantil de l’Associació de la Carpa Juanita i el Porró va participar en la inauguració d’aquesta font, impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Mercat del Centre, el Taller Amaré i la mateixa entitat.

La colla petita compta amb 10 bèsties festives amb forma de carpa i un porronet petit construïts l’any 2017 pel constructor vilanoví Arnau Codina. Totes les imatges festives són portades per una trentena nens i nenes d’entre 5 i 11 anys.

L’Associació de la Carpa i el Porró, amb més de 35 anys d’història, té dues figures molt representatives: una carpa i un porró que s’estrenaren per les Festes de Sant Pere del 1985. La seva construcció va ser una iniciativa de Joan Torelló i va anar a càrrec de Joan Ill i Albert Albà. Des d’un bon començament, entre els seus portants hi hagué membres amb necessitats educatives especials.