L’Associació de la Carpa Juanita i el Porró estrena una font pel centenari del naixement del col·leccionista Francesc Roig i Toqués

El passat dimarts 1 de juny, al Mercat del Centre de Vilanova i la Geltrú (Garraf) hi va haver festa. Es va estrenar una font amb la figura d’una carpa i un porró per commemorar el centenari del naixement del col·leccionista, cineasta amateur i creador del Museu de Curiositats Marineres, Francesc Roig i Toqués.

Aquest il·lustre vilanoví, nascut l’any 1921, es va fer famós, entre altres coses, per haver ensinistrat un peix que bevia d’un porró. És per aquest motiu, que la font representa una bassa amb una carpa que beu a galet.

L’escultura, feta amb fusta i fibra de vidre, estarà exposada al Mercat del Centre durant tot el mes de juny. Els seus constructors han estat Carles Ariño, Toni López i el pintor vilanoví Lluís Amaré.

Una presentació amb el protagonisme dels nens

Dimarts 1 de juny, els vilanovins i vilanovines que compraven al Mercat del Centre van poder gaudir d’una estona de cultura popular. Amb una petita cercavila, la secció infantil de l’Associació de la Carpa Juanita i el Porró va participar en la inauguració d’aquesta font, impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el Mercat del Centre, el Taller Amaré i la mateixa entitat.

La colla petita compta amb 10 bèsties festives amb forma de carpa i un porronet petit construïts l’any 2017 pel constructor vilanoví Arnau Codina. Totes les imatges festives són portades per una trentena nens i nenes d’entre 5 i 11 anys.

Una entitat amb 35 anys de trajectòria

L’Associació de la Carpa i el Porró de Vilanova i la Geltrú, amb més de 35 anys d’història, té dues figures molt representatives: una carpa i un porró que s’estrenaren per les Festes de Sant Pere del 1985. La seva construcció va ser una iniciativa de Joan Torelló i va anar a càrrec de Joan Ill i Albert Albà. Des d’un bon començament, entre els seus portants hi hagué membres amb necessitats educatives especials.