El Bou de Foc del Vendrell celebra el 35è aniversari amb una exposició al Portal del Pardo

El Bou de Foc del Vendrell està d’aniversari, compleix 35 anys, i per celebrar-ho ha preparat una exposició a la Sala Polivalent del Portal del Pardo del Vendrell. La mostra és d’entrada gratuïta i es podrà visitar en l’horari habitual d’aquest espai fins dissabte 28 d’agost (de dimarts a dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h. Tancat diumenges, dilluns i festius).

En ella es podrà veure un recull de fotos de la colla, que aniran acompanyades d’una explicació de la seva trajectòria. També estaran exposats els vestits, els timbals i les 13 maces que solen acompanyar la bèstia en les seves sortides, com també el mateix Bou de Foc.

L’exposició, a més, tindrà una convidada especial, la Vaca “Xula” de Vacarisses, amb la qual s’hi va casar fa 25 anys. Finalment, es podrà veure un vídeo amb imatges d’algunes cercaviles en les quals ha participat la bèstia vendrellenca.

La figura del Bou de Foc del Vendrell va ser construïda l’any 1986 per una colla d’amics amb una estructura de fusta recoberta amb pasta de paper i va actuar per primera vegada durant la Fira de Santa Teresa del Vendrell d’aquell mateix any. Des de llavors, el Bou de Foc ha restat incorporat al ric bestiari festiu vendrellenc, participant en cercaviles, correfocs i d’altres manifestacions culturals.

En la Cercavila de Foc de la Festa Major del Vendrell de 1991, la figura va ser parcialment destruïda en encendre’s, accidentalment, el carretó de coets del grup. A causa d’aquest fet, es va construir una rèplica del Bou –l’actual– amb resina i fibra de vidre. L’obra la va realitzar l’escultora Dolors Sans. Les úniques diferències amb l’anterior són les majors dimensions de la nova bèstia (un 20% més gran) i la forma i disposició de la cua.

De cara al mes d’octubre d’aquest any, per la Fira de Santa Teresa, és quan el Bou complirà els 35 anys. L’entitat espera preparar algun acte commemoratiu, que es farà en funció de l’evolució de la pandèmia. Per la tardor, la colla també espera estrenar els nous vestits, que mantindran el disseny actual.

(Foto de: Jordi Arr Ca)