La imatgeria festiva i els balls populars de Sitges sortiran al carrer per la Festa Major del 2021

El passat dimecres 4 d’agost es van donar a conèixer els actes de la Festa Major de Sitges. Un any més, la lluita contra la pandèmia ha obligat a modelar alguns dels principals actes , però la gran diferència respecte de l’any passat és que l’imaginari festiu i els balls populars sí que es podran veure en actuacions controlades al carrer, acompanyats de les seves músiques.

La presentació de la Festa Major ha permès conèixer com serà aquest retorn dels integrants de les processons i cercaviles al carrer: s’habilitaran 4 espais (Plaça de Catalunya, Hort de Can Falç, Escola Esteve Barrachina i Plaça dels Castellers) on s’hi accedirà a través d’entrada amb reserva prèvia i els diferents elements del seguici festiu hi actuaran en un passi a les 17 h i un altre a les 19:30 h, tant el dia 23 com el 24 d’agost. El 23 d’agost a les 12h, en els mateixos espais i també amb reserva prèvia, els grallers i músics de la festa actuaran simultàniament.

Entrades a partir del 10 d’agost 

Les entrades per accedir als actes amb aforament limitat es podran adquirir gratuïtament al web de la Festa Major (www.sitgesfestamajor.cat), a partir del 10 d’agost a les 9 h. Aquest web servirà per disposar d’entrades per a tots els actes de Festa Major. Les entrades per als actes organitzats per les diferents entitats sitgetanes (com els concerts de Les Barraques de Sitges) s’han d’adquirir a les webs dels respectius organitzadors.

Els secrets de la Festa Major de Sitges d’aquest 2021 s’han anat desvetllant, començant per la presentació del cartell, que és obra de Josep Furró Navarro. Seguidament, ha estat el moment de conèixer els pendonistes de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Per Sant Bartomeu, la Comissió organitzadora ha volgut fer un homenatge al personal mèdic i sanitari en general i especialment a les persones més vinculades a l’atenció a la gent gran. Per això, ha recaigut l’honor de ser pendonista en la Fundació de l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges. Per Santa Tecla, la pendonista serà Dora Pons Sànchez.

El 19 d’agost engegaran els actes de la Festa Major del 2021 amb el Pregó, que aquest any serà obra de la periodista Eva Martín Martínez. A les set de la tarda, la plaça de l’Ajuntament tornarà a ser l’escenari d’un acte on també caldrà tenir entrada prèvia.

La Festa Major de Sitges comptarà, també, amb un Punt Lila, un espai que se situarà als concerts de La Plana de Santa Bàrbara, del dijous 19 al dimarts 24 d’agost, així com a les Barraques, del dijous 12 al dilluns 16 d’agost. Aquests punts atendran dubtes sobre agressions lgtbifòbiques i agressions masclistes o acompanyaran persones que n’hagin estat víctima o testimoni. Les persones que hi prestaran servei i informació resoldran els dubtes que se’ls plantegin i estan formades per especialistes en aquests àmbits.

Tota l’actualitat de la Festa Major de Sitges, així com les entrades per als actes d’aforament limitat, es pot trobar al web oficial de la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla: www.sitgesfestamajor.cat.

(Foto: El Drac i l’Àliga de Sitges al Corpus del 2021 / Autor: R. Vilà)