La colla Ferafoc de Sant Quintí de Mediona celebra el desè aniversari amb l’estrena del Ferafoc petit

Darrera actualització: 1/10/2021

El proper dissabte 2 d’octubre se celebra a Sant Quintí de Mediona la sisena edició de l’espectacle Foedus, organitzat per l’Associació Ferafoc de Sant Quintí de Mediona i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona, com també amb el recolzament de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. Un espectacle nascut l’any 2016, que combina teatre, dansa, música, foc i llum, on l’argument principal és la lluita contra l’enemic que vol fer desaparèixer les figures d’imatgeria festiva d’arreu del món.

Les novetats més importants d’aquesta edició és la commemoració del 10è aniversari del Ferafoc de Sant Quintí de Mediona i el naixement del Ferafoc Petit, nova figura d’imatgeria festiva construïda per l’escultor Elias Álvarez, que s’incorpora amb la seva colla infantil al folklore quintinenc i al bestiari popular de Catalunya.

Aquest any, els actes s’han adaptat a les restriccions establertes pel Covid-19 i s’ha programat en format d’exposició la tradicional plantada de bèsties, que serà des de les 17.15 a les 19.15 h a la Pista de Manel Giménez. S’hi accedirà per grups de convivència, sense reserva prèvia i amb aforament limitat. D’aquesta manera es podran visitar les bèsties convidades a l’espectacle, i en el mateix recinte, es farà un recorregut pels 10 anys d’història del Ferafoc. Allà, els assistents també trobaran una petita mostra de tabals construïts per Xixo Luthier i pintats per artistes locals de diferents poblacions.

Més tard, a les 20 h, començarà l’espectacle Foedus a la plaça de Lacq-Audéjos, davant de l’Institut Escola Antoni Grau Minguell, amb l’aparició del Ferafoc petit. L’acte serà amb públic assegut i amb reserva prèvia d’entrades, les quals ja estan esgotades.  

Les bèsties participants d’enguany són el Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, la Víbria de Tarragona, el Drac de la Geltrú i el Drac de Bellvei. I com a padrins del Ferafoc Petit participen, el Cabrot Petit del Vendrell, la Vibrieta de Tarragona, el Drac Petit de la Geltrú i el Drac Petit de Sant Quintí de Mediona. A més, com en edicions anteriors, també participarà a l’espectacle, el grup de percussió Taboo de Vilanova i la Geltrú i el grup de dansa de Sant Quintí de Mediona.

Una altra de les novetats més rellevants del Foedus serà el concert que es realitzarà posteriorment a les 22.30 h, a la plaça de Lacq-Audéjos. La banda de Rock MILÖF, formada l’any 2020 per Alicia Cortés i Rubén Bailón, farà una actuació. Tots els actes es realitzaran a la zona del Passeig de les Deus de Sant Quintí de Mediona, on hi haurà disponible servei de barra de bar amb aforament limitat.

L’entitat del Ferafoc fa unes setmanes que va presentar el nou ambaixador del Foedus per les xarxes socials. En la darrera edició, l’espectacle va comptar amb l’apadrinament del cantant i compositor Cesk Freixas i en aquesta ocasió s’ha volgut sumar al projecte i deixar la seva empremta el cuiner i presentador de televisió català, Marc Ribas, conegut per les seves aparicions als programes Cuines, Joc de cartes i Pop up Xef, tots tres de TV3. El qual també ha estat nomenat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ambaixador del Bestiari Festiu de l’any 2021.

Notícies relacionades