Obert el termini per presentar les candidatures als IV Premis Antoni Carné

Fins al 30 de setembre es poden presentar les candidatures als IV Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català. Enguany les bases contemplen la donació de 5.000 € en premis. 

Per inscriure’s s’han d’omplir els formularis que trobareu a la pàgina web de l’Ens a l’apartat “Premis” i després enviar-los al correu electrònic premis@ens.cat. Hi ha cinc categories:

  • Premi BBVA a l’Entitat de l’Associacionisme Cultural Català. Reconeixement a aquella entitat sense ànim de lucre que més hagi contribuït en la difusió de la xarxa associativa, contribuint a generar un impacte positiu en la cohesió social del seu àmbit de referència.
  • Premi Previsora General al Programa de l’Associacionisme Cultural Català, adreçat a aquells festivals, temporades o conjunt d’activitats organitzats durant setmanes o mesos, celebrats arreu de les terres parla catalana.
  • Premi Arç Cooperativa a l’Activitat de l’Associacionisme Cultural Català, destinat a aquells esdeveniments puntuals, d’un dia o cap de setmana, celebrats arreu de les terres de parla catalana.
  • Premi Ens de l’Associacionisme Cultural Català a la Persona. Guardó honorífic que reconeixerà la tasca d’una persona que hagi ajudat a vehicular, potenciar i articular l’associacionisme, ja sigui en un projecte puntual o en tota la trajectòria en les activitats desenvolupades en el temps.
  • Premi Tornaveu al Mitjà de Comunicació de l’Associacionisme Cultural Català. Reconeixement a un periodista, comunicador, programa o mitjà que hagi contribuït a la difusió de les activitats i els valors de l’associacionisme cultural català.

Només les modalitats de Premi a l’Entitat, Premi al Programa i Premi a l’Activitat són categories obertes, és a dir, els interessats enviaran les seves propostes a l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. En aquest cas, el Jurat decidirà l’entitat i els projectes premiats entre les propostes rebudes. La presentació podrà ser feta directament pels implicats o per tercers.

Pel que fa a les categories de Premi a la Persona i Premi al Mijtà de Comunicació, estaran subjectes a l’elecció directa del jurat.

Notícies relacionades

(Foto: Un dels dracs Bessons de Botafocs / Peu de foto: L’any 2019 una de les guardonades va ser l’associació Botafocs de Castelló de la Plana)