L’Associació Cultural L’Empelt cedeix la seva exposició ‘Catalunya, país de bèsties’

Des d’aquest mes d’octubre, l’Associació Cultural L’Empelt de Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat) ha posat a disposició de la resta d’entitats els plafons de l’exposició Catalunya, país de bèsties. Es tracta d’una mostra que explica al llarg de cinc plafons la història i les tipologies de bestiari festiu que podem trobar arreu del país.

L’exposició va tenir lloc del 14 al 16 de maig a Sant Climent de Llobregat en el marc de la presentació de la Porca, el primer element del bestiari festiu de la població. La mostra va comptar amb una quinzena de bèsties, vingudes d’arreu del país, que representaven les diferents tipologies de bestiari de l’imaginari festiu tradicional català: l’àliga, el drac, el bou, la mulassa, … però també amb representacions més modernes, com animals fantàstics, bestiari salvatge, carnavalesc…

Per a l’ocasió es van crear cinc plafons explicatius de la història del bestiari festiu, i especialment, de les seves tipologies, a partir d’una classificació que articula la funcionalitat i forma dels elements, i el seu vincle amb la tradició. Els plafons ja es van dissenyar de manera que poguessin complementar altres exposicions de bestiari festiu, i poder així ser aprofitades per altres entitats culturals. De la mateixa manera, L’Empelt posa a disposició el muntatge d’àudio que acompanyava l’exposició, una peça d’uns 10 minuts de durada que fa un repàs històric des de l’aparició de les primeres bèsties festives fins a l’actualitat.

Podeu trobar els plafons de l’exposició en baixa resolució al següent enllaç: https://www.lempelt.cat/exposicions

Notícies relacionades: