El primer Concurs de Tabals Tradicionals de Terrassa comptarà amb una classe magistral de Gerard Pouget

El Drac Baluk Astharot de Terrassa organitza per primer cop un concurs de Tabals Tradicionals a la ciutat. Compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l’Ajuntament de Terrassa.

Després d’haver participat en diverses edicions del concurs d’Alforja, un parell en el concurs de Sant Cugat, en el de Bigues i Riells, en el de Sant Antoni de Vilamajor i en els dos concursos nacionals de Tabals Tradicionals, i guanyar diversos premis, enguany són ells els que organitzen un concurs de percussió tradicional del món del foc.

Els actes de la jornada, que tindrà lloc dissabte 13 de novembre, se centraran a la plaça del Vapor Ventalló. El matí començarà amb una classe magistral oberta a tothom de Gerard Pouget, un mestre de percussió tradicional i amant de les figures festives i les festes populars. Tot seguit es farà un dinar per encarar la tarda amb força. Les persones que es vulguin quedar a dinar poden enviar un missatge privat a través de les xarxes socials o un mail a dracbaluk@gmail.com.

El concurs començarà a les 17 h amb els lluïments de les colles participants, en acabar iniciaran una cercavila pels carrers del centre, on cada grup anirà acompanyat d’un membre de l’entitat del Drac Baluk, que els farà de guia. En finalitzar la cercavila, a la mateixa plaça del Vapor Ventalló, on s’ha començat, es realitzaran els lluïments dels finalistes.

A més dels premis dels grups, també tindrem premi al millor tabaler que obsequia Tabals Cabrera, qui també tindrà un espai de mostrari i venda durant tot el dia.

Les colles participants seran els Timbalers del Ball de Diables d’Alforja, Timbalers del Ball de Diables de Bigues i Riells, Colla de Tabalers del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant, Associació Diables de la Maurina de Terrassa, Diables de Granollers, Tabalers de la Sella Ball de Diables de Santa Eulàlia i Lliçà d’Amunt.

(Foto: Tabaleres i tabalers de la colla del Drac Baluk Astharot)