S’inaugura la remodelació de la Casa de la Festa de Vilafranca del Penedès, més interactiva que mai

Després de tres anys i mig d’obres, aquest mes de novembre obre les portes la nova Casa de la Festa Major de Vilafranca del Penedès, que ha estat remodelada i ampliada. El passat dimarts dos de novembre es va inaugurar aquest espai on estaran exposades quasi totes les peces de la Festa Major.

L’edifici s’ha dividit en tres plantes. A la primera es troba la sala principal de l’antic mercat, amb tots els elements principals de la festa, com ara l’Àliga, el Drac, els Gegants o les Cotonines. A la segona hi ha una sala polivalent on es projectarà un audiovisual que fa un recorregut per la festa. Finalment, a la tercera planta s’hi pot trobar una aula didàctica destinada a tallers escolars.

L’exposició pretén ser molt interactiva i, entre les diferents propostes que fa, hi ha una de ben especial. Té com a títol “Vida de Drac” i ofereix al visitant la possibilitat de simular ser portant del Drac del Vilafranca. Així doncs, just al costat d’aquesta figura històrica s’ha col·locat una estructura de fusta amb les mateixes mides de la bèstia, en la qual el visitant s’hi pot posar a dins i viure l’experiència del Drac i del seu portador.

Des del dissabte 6 fins al 14 de novembre es faran unes jornades de portes obertes per anar a veure aquest nou espai, per a les quals caldrà reservar entrada a la web casafm.vilafranca.cat. Les visites seran dissabtes i dies feiners de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. El dilluns 8 de novembre estarà tancat i els diumenges obrirà de 10 a 14 h.