La Lloba Llepa-sang, la nova bèstia dels Diables de Sant Cugat membre de l’Agrupació del Bestiari

Aquesta tardor, la colla de Diables de Sant Cugat del Vallès ha estat d’estrena. Es tracta d’una bèstia pensada per adolescents (a partir de 12 anys) molt lleugera, de només 14 quilos. Ella és la Lloba Llepa-sang.

L’escultor Elías Álvarez, el mateix autor del Boc de Can Vernet, ha estat la persona encarregada de crear aquesta figura amb disseny de Micu Resines, membre de la colla. Està feta de poliestirè autoextingible, recoberta de fibra de vidre i resina epoxi, i pintada amb poliuretà.

L’any passat, per celebrar el 30è aniversari de la colla, va sortir la idea entre els més joves de crear una bèstia festiva pensada per a ells. L’entitat va rebre assessorament històric a l’hora de trobar figures que estiguessin relacionades d’alguna manera o altra amb Sant Cugat del Vallès. Finalment, la colla es va decantar per la lloba.

Segons explica la llegenda, fa molt de temps, a Collserola, quan els llops tenien gana baixaven a la carnisseria del carrer Major a buscar a menjar. La gent del poble, però, sentint-se insegura, va començar a organitzar-se per fer-los fora.

En una d’aquestes batudes una lloba va quedar malferida i es diu que va baixar a l’infern a demanar auxili. L’animal li va donar la seva ànima ni més ni menys que al dimoni Azazel a canvi de poder tenir l’oportunitat de tornar a Sant Cugat i reparar, així, tot el mal que li havien fet els humans.

Notícies relacionades