Es presenta el cartell de les Festes de Sant Josep Oriol, que se celebraran del 19 al 27 de març

Ja s’ha fet públic el veredicte del jurat del concurs de cartells de les Festes de Sant Josep Oriol 2022, que han comptat amb 15 obres presentades de vuit autors diferents. El jurat, format per veïns, comerciants i festers, ha atorgat el primer premi a l’obra presentada per Ignasi Rojas Seguer que, segons l’autor, representa l’alegria de la festa com una celebració de germanor que fa créixer les arrels de la tradició.

El muntatge inclou els quatre gegants del Pi: l’Oriol (que ensenya el barret), la Laia, en Mustafà i l’Elisenda; en Perot lo lladre, el Lleó i la Mulassa de Barcelona i un graller. A dalt de tot hi ha una representació de la rosassa de la basílica de Santa Maria del Pi. A més, hi apareixen altres detalls com les monedes (la menja més emblemàtica de les festes), flors i serpentines.  Està creat a partir de colors blau cel, blau marí, vermell i taronja. Aquesta varietat d’elements és la que ha fet decantar la decisió del jurat.

En segon lloc, s’ha reconegut l’obra presentada per David Gutiérrez Fernández, un muntatge cubista desenfadat amb els quatre gegants del Pi i en Perot lo lladre posant per la foto. Al fons s’hi pot veure el campanar de Santa Maria del Pi.

El cartell guanyador es va presentar diumenge 23 de gener, just dos mesos abans del dia gran de les festes. L’acte es va realitzar de manera virtual al canal de Youtube dels Gegants del Pi amb la publicació d’un vídeo que es pot veure aquí: https://www.youtube.com/watch?v=aXMJw_FjEAM

L’any 2020 les Festes de Sant Josep Oriol es van haver de suspendre a una setmana de celebrar-se i l’any passat es van haver d’adaptar completament a la pandèmia de la Covid-19. En aquesta propera edició, s’ha previst que les festes es puguin celebrar en un format molt semblant al que era tradicional abans de la pandèmia. A falta de concretar tota la programació, des del Districte de Ciutat Vella, la Basílica de Santa Maria del Pi, l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi i les altres entitats, organismes, comerciants i associacions de veïns que cada any hi col·laboren ja s’està tancant la programació.

Les Festes de Sant Josep Oriol 2022 se celebraran del 19 al 27 de març i començaran a fer-se presents a partir del dijous 10 de febrer, quan ja es podrà visitar a la Casa dels Entremesos l’exposició del concurs de cartells, amb totes les obres participants, i l’exposició ‘La toilette dels Gegants del Pi’, un recorregut pels vestits que han portat els gegants d’ençà de la seva recuperació l’any 1960. La toilette dels gegants és el nom amb el que es coneixia històricament l’acció de vestir i pentinar els gegants abans de Corpus.