Sant Climent de Llobregat celebra la festa de Sant Antoni amb l’estrena de la Mula Pastora de Can Pinet

El passat diumenge 16 de gener, en el marc de la celebració de la Festivitat de Sant Antoni Abat es va presentar a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat) una nova bèstia festiva. Es tracta de la Mula Pastora de la família de Can Pinet, una figura particular de creació casolana que a partir d’ara participarà en aquesta festa local.

L’associació Amics dels Tres Tombs de Sant Climent de Llobregat, amb la col·laboració de l’Associació Cultural L’Empelt, van organitzar un matí ple d’activitats que va començar a les 10.15 h amb l’Anada a Ofici de la Mula Pastora de Can Pinet.

En acabar la missa, la Mula, encapçalada per la Bandera, va dirigir-se a la plaça de la Vila acompanyant la comitiva. A les 12 del migdia, tenia lloc la presentació i benedicció de la Mula Pastora, així com de tots els animals de companyia que van apropar-se.

Seguidament, la diada va continuar amb els Tres Tombs Infantils, amb la possibilitat de pujar dalt d’un poni i fer una volta a la plaça, i gaudint de les ballades de la Mula Pastora, acompanyada dels grallers. Durant el matí, els visitants també van poder apropar-se a conèixer els rucs i les cabres de Can Colomer, que van fer estada a la plaça per un dia.

Per acabar la festa, a dos quarts de dues del migdia es va fer la rifa del tradicional tortell de Sant Antoni.

(Foto: Facebook Gegants de Sant Climent de Llobregat)