Els Premis Ateneus guardonen l’Associació Cultural L’Empelt, impulsora de la Porca de Sant Climent de Llobregat

El passat dimarts 21 de desembre de 2021, a la carpa del Circ Històric Raluy s’entregaven els Premis Ateneus de la Federació d’Ateneus de Catalunya, en la seva 32a edició. Diferents projectes vinculats al moviment ateneuístic han estat guardonats en aquesta edició. A més, es va estrenar el Premi d’Honor, que en el seu 40+1 aniversari va ser entregat a la companyia teatral “La Cubana”.

Però la cultura popular i el món del bestiari festiu es va fer el seu racó amb l’atorgament del 2n premi al Foment de la Participació pel projecte “Sinèrgies, dos projectes en un: exposició Catalunya, país de bèsties i estrena de la Porca de l’Associació Cultural L’Empelt de Sant Climent de Llobregat.

El jurat va valorar la capacitat de la proposta de generar un espai de trobada entre entitats i ciutadania, atractiu i innovador, posant en valor la nova creació en el marc de la cultura popular, generant un nou element que complementa i amplia la identitat de cultura popular i tradició festiva de la seva població.

L’exposició Catalunya, país de bèsties, va reunir més d’una quinzena d’elements del bestiari festiu representant diferents tipologies del mateix, i explicant, a través dels plafons (a disposició de totes les entitats que vulguin exposar-los) i d’un muntatge audiovisual, la història i tipologies del bestiari festiu català.

L’exposició va servir també per presentar el primer element del bestiari festiu del municipi, la Porca, la culminació d’un projecte iniciat l’any 2016, i que ha permès la creació d’un element festiu vinculat a dues festivitats de la població: la Llegenda del Cirerer i el Seguici Festiu de Sant Climent.

Notícies relacionades: