La colla del Drac Espurna de Calafell escalfa motors pel bateig de la seva bèstia (21 de maig)

Ja queda menys pel bateig del Drac Espurna, que tindrà lloc dissabte 21 de maig coincidint amb el Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament.

Al llarg del dia estan previstes una sèrie d’activitats per a petits i grans que culminarà a la tarda amb una mostra de foc de la nova bèstia acompanyada dels seus padrins: el Drac de la Geltrú, el Drac Badalot de l’Arboç, el Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, el Drac de Sant Pere de Ribes i les colles de diables Guaite’ls i Mite’ls de Calafell.

Durant tota la jornada, a més, es repartirà entre el públic assistent un díptic amb la llegenda del Drac Espurna il·lustrat per Gemma Macià, que també és membre de la colla.

Tal com explica el president de l’entitat, Moisés Romero, l’objectiu de la mostra de bestiari és que es vagi repetint cada any amb el nom de “Calafell Fire Festival”.

Una porta a la difusió del món del bestiari 

Per la diada de Sant Jordi, el Drac Espurna de Calafell va tenir un paper protagonista a la seva localitat. Més concretament a l’Escola Santa Creu, que de dimarts a divendres va organitzar unes jornades culturals centrades en la cultura popular i el món del bestiari festiu.

Així doncs, aprofitant que a partir d’ara Calafell tindrà una bèstia festiva, des del centre educatiu es va voler posar en context aquesta novetat i va organitzar diferents activitats adaptades a cada curs escolar.

Es van fer xerrades explicant què era el bestiari festiu, de què estava fet, quines tipologies tenia i quins són els dracs de la zona. També es van fer sessions per donar a conèixer el toc de tabal i introduir els tabals tradicionals, així com altres estones de contacontes i tallers de tota mena.

Les jornades culturals van acabar amb un bonic colofó, i és que divendres, l’últim dia, el Drac Espurna de Calafell va visitar l’escola i va fer el seu ball davant de totes les nenes i nens. El centre educatiu, a més, va anunciar que la biblioteca de l’escola deixaria d’anomenar-se “Drac Màgic” i passaria a ser la “Biblioteca de l’Espurna, el Drac de Calafell”.