Obertes les inscripcions per participar en el 13è Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida (fins al 23 de maig)

Després de dos anys sense poder-se celebrar de forma presencial a causa de la pandèmia (el 2020 es va fer una versió confinada), finalment dissabte 2 de juliol tindrà lloc la 13a edició del Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida (Segrià). L’esdeveniment serà una gran exhibició d’enceses de bestiari de foc dels Països Catalans en la qual es premiaran els espectacles pirotècnics més originals i espectaculars.

Del 23 d’abril fins al 23 de maig, totes les colles interessades a participar en aquest festival poden fer la seva inscripció a través d’Internet enviant un correu electrònic a elgriu-artesadelleida@hotmail.com i a secretaria.festival.enceses@gmail.com. En ell s’haurà d’adjuntar el següent formulari d’inscripció.

El principal requisit per poder optar a un premi és ser membre de l’Agrupació del Bestiari Festiu, ja que és aquesta federació la que concedirà els tres primers premis. Aquests són de 1.300 € pel primer, 1.100 € pel segon i 900 € pel tercer guanyador.

Un jurat escollit per l’organització, amb un màxim de cinc i un mínim de tres membres, decidirà els guanyadors. Aquest estarà compost per gent lligada al món del bestiari festiu i la cultura popular i decidirà els premiats tenint en compte cinc criteris de valoració:

  • Posada plàstica de l’encesa de la bèstia en combinació amb el foc.
  • Ball de protocol i escenificació.
  • Colors.
  • Tipus de pirotècnia.
  • Durada de l’encesa.

El Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida també inclou la 15a Trobada de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. En acabar tots els actes, com que el 2 juliol també serà Festa Major a Artesa de Lleida, hi haurà música i ball.

Podeu consultar les bases de l’esdeveniment en el següent enllaç.

Els orígens del festival