La colla El Drac d’Or de l’Hospitalet estrena el Drac Nomar, un homenatge al president de l’entitat, mort a causa de la Covid-19

El dia de Sant Jordi es va presentar el Drac Nomar a l’Hospitalet de Llobregat, la darrera creació de l’escultora vilafranquina Dolors Sans. El mal temps va obligar a suspendre la cercavila de bèsties i gegants, però en un moment de calma, es va presentar el drac Nomar al públic que l’estava esperant davant les portes de l’Ajuntament. Allà va fer la seva primera ballada sota una pluja de confeti i paperets.

El drac Nomar és una iniciativa de la Colla El Drac d’Or de l’Hospitalet en homenatge a en Ramón López, president de l’entitat, que va morir a causa de la Covid-19. Per aquest motiu el drac rep el nom de Nomar, que és Ramon escrit al revés.

En aquest sentit d’homenatge, el drac és una peça simbòlica amb un coll llarg i vertical que dona sensació d’espiritualitat. El cap té la boca tancada per tal de donar-li noblesa i serenitat, fugint de l’agressivitat habitual dels dracs. Al damunt del cap hi ha un diamant que simbolitza llum, vida, constància i autenticitat. Les ales no són llises, estan treballades amb formes corbes com modelades pel pas del temps.

Els colors del drac són daurats i blancs i reflecteixen calma i dignitat. De la cua en penja una campana que amb el seu dringar convida a la festa. Finalment, als dits de les potes porta sis anells, que fan referència a les peces creades per Dolors Sans per la colla El Drac d’Or: Els gegants Zeus, Posidó, Hera, Hades, el gegantó Hèrcules i el drac Pegàs.

El drac és de fibra de vidre i està pensat per un sol portador. Disposa d’onze punts de foc que són desmuntables per tal d’utilitzar el drac com a figura també de protocol. Pesa 35 quilos i amb les potes mesura 3,05 metres d’alçada.