Gràcia incorporarà al seu seguici festiu la figura d’un Lleó

L’estiu és temps de Festes Majors i també d’estrenes de noves figures d’imatgeria festiva. Si en un article anterior parlàvem sobre la Mulassa i els Cavallets Cotoners de Sabadell, que s’estrenaran el pròxim 31 de juliol, aquesta vegada farem referència a l’aparició d’una altra bèstia festiva: el Lleó de Gràcia.

Tal com explica L’Independent de Gràcia, la nova figura es donarà a conèixer el dilluns 15 d’agost, per Festa Major, durant el seguici del matí.

La peça serà portada per la colla de l’Àliga de Gràcia i, igual que aquesta, ha estat creada per l’artista terrassenc Jordi Grau, del taller El Drac Petit.

Encara que l’entitat no vol revelar gaires detalls de la figura fins que no s’apropi el dia de l’estrena, sí que es pot avançar que la forma de la cara s’inspira en un relleu ubicat a la façana de la Violeta de Gràcia, el centre de cultura popular del barri.

Una altra informació que també es pot afegir és que la bèstia tindrà ball i música propis, compostos pels mateixos membres de la colla.

(Foto: El constructor d’imatgeria festiva Jordi Grau treballant en la construcció del Drac Infantil de Sant Pere de Ribes)