L’Agrupació del Bestiari col·labora en una exposició que commemora els 700 anys de Corpus a Catalunya

Enllaç a la pàgina web de l’exposició “Corpus. 700 anys de festa a Catalunya” 

Cultura popular i tecnologia són dues paraules que no estan renyides com tampoc exposició i models 3D. El passat dimecres 15 de juny a la capella reial de Santa Àgata de Barcelona es va inaugurar una mostra centrada en la festivitat de Corpus que aplega tots aquests elements. L’Agrupació del Bestiari ha col·laborat en aquesta exposició que commemora els 700 anys que fa que la festa se celebra a Catalunya.

Tal com expliquen des de la web del Departament de Cultura, aquesta mostra “pretén ser una primera mirada als orígens de la festa, a les seves arrels i a la seva pervivència fins avui”. Així doncs, vol transmetre com, una festa d’origen medieval, ha arribat fins a l’actualitat a través d’un gran nombre d’actes i tradicions festives.

El fil conductor de l’exposició és un full de rengle de grans dimensions, un document en el qual apareixen il·lustrats de forma seqüencial i alineada tots elements que participen en les processons de Corpus.

Les diferents explicacions de la mostra es van complementant amb plafons de gran format que contenen imatges importants d’aquesta festivitat. En ells els visitants poden trobar, per una banda, projeccions d’imatges antigues del Corpus cedides per la Filmoteca de Catalunya i, per l’altra, pantalles amb imatges d’elements festius (principalment bèsties i gegants) digitalitzats en 3D per l’Agrupació del Bestiari.

Imatges festives més properes, ara en tres dimensions

Tal com destaca Mateu Tres, president de l’Agrupació, l’exposició sobre el Corpus ha estat un encàrrec de la Direcció General de Cultura i Associacionisme Cultural que ha permès digitalitzar en 3D part de la imatgeria festiva de Solsona, Torroella de Montgrí, Reus i Tarragona.

Per aquesta especial ocasió, l’Agrupació del Bestiari ha creat una aplicació a través de la qual el visitant pot moure els models 3D de les diferents imatges festives mitjançant una tauleta i apreciar tots els seus detalls en una pantalla més gran.

Fins al dijous 29 de setembre es podrà visitar a la capella reial de Santa Àgata de Barcelona (plaça del Rei) l’exposició “Corpus. 700 anys de festa a Catalunya”. Per aquesta especial ocasió, la Casa dels Entremesos està oferint visites pedagògiques per a infants i joves que inclouen tallers de catifes florals, de l’ou com balla i de bèsties i gegants.