Les bèsties festives més juganeres, a tocar de la mà aquest estiu amb ‘Carrera Bestial’

Enllaç al minijoc Carrera Bestial: https://bit.ly/3nmemvC

Aquest mes de juny, el fascinant món del bestiari festiu ha fet un pas més per internacionalitzar-se: s’ha estrenat a Play Store el minijoc Carrera Bestial. Es tracta d’una proposta divulgativa, dirigida a tots els públics, pensada per gaudir de la cultura popular en altres contextos, en aquest cas endinsant el públic en un món virtual.

Fins a quin punt sou capaços de saltar tots els obstacles? Carrera Bestial és un joc que posa els reflexos a prova, l’objectiu del qual és ben senzill: aconseguir que la bèstia protagonista vagi saltant els diferents entrebancs que es va trobant pel camí. Això sí, hi ha una dificultat afegida i és que cada cop s’haurà de fer a més velocitat, ja que la bèstia de mica en mica es va embalant.

Cinc bèsties cada tres setmanes

Els usuaris que es descarreguin aquest joc podran interactuar amb un total de 25 bèsties festives, que són les que es van apuntar en la convocatòria del mes d’abril. Al llarg de l’estiu s’aniran penjant totes elles de cinc en cinc. Per començar, les primeres que estan disponibles són: el Gall i el drac la Pigota de la Pobla de Montornès (Tarragonès), el Ferafoc de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès), el Garot de l’Arboç (Baix Penedès) i el Drac de tres caps de Sant Pere de Ribes (Garraf). 

Un entorn ple de detalls

La riquesa de l’àmbit del bestiari festiu no només es troba en l’espectacularitat de les bèsties, en les corbes del seu cos o en les ganyotes de la seva expressió facial. També es pot apreciar en la música que les acompanya i en l’ambient en què es mouen. Tot plegat s’ha tingut en compte a l’hora de dissenyar aquest videojoc que simula la sortida de la bèstia un dia de Festa Major.

Adrià Morreres, desenvolupador de l’aplicació, assenyala que cada figura de bestiari s’ha acompanyat de la melodia que la fa ballar adaptant-la a la música sintètica de 8 bits que tant caracteritzava els videojocs de fa més de vint anys. Òscar Ferrer ha estat el compositor que s’ha encarregat de l’àmbit musical, mentre que Joan Albadalejo ha ajudat Morreres a fer uns gràfics en els quals es pot distingir l’skyline de cada poble o ciutat.

Pel que fa a les bèsties, la majoria d’elles s’han dissenyat amb l’ajuda dels models 3D obtinguts a través del projecte d’escaneig de les figures de bestiari, molts dels quals es poden trobar publicats en la galeria virtual d’Sketchfab.

Mateu Tres, president de l’Agrupació del Bestiari, destaca la internacionalització del videojoc, que es pot descarregar per a tauletes i smartphones des de qualsevol punt del món. Ara per ara només es pot aconseguir a Play Store, encara que pel mes setembre també es traurà la versió d’Apple.