La colla de diables Mercadal Infernal estrena el Griu, la primera bèstia festiva de l’entitat

Aquest passat dissabte 15 d’octubre, amb motiu de la celebració del desè aniversari de la colla de diables Mercadal Infernal, es va estrenar la primera bèstia de l’entitat: el Griu.

La figura, construïda pels mateixos membres de la colla, representa aquesta criatura mitològica meitat àliga i meitat lleó que suposa una combinació de l’animal més poderós del cel i l’animal més poderós de la terra.

Feta de fibra de vidre amb l’ajuda del constructor del Poblenou Manel Ollé, que en va fer els motlles, la bèstia es pot portar sobre les espatlles com un capgròs o pot ser arrossegada amb rodes pels membres més petits de l’entitat, els diables “Grifons”, d’entre 8 i 17 anys.

Tal com explica l’actual president de l’associació, Joan Vidal, la construcció d’un Griu era un projecte que tenia pendent la colla des de feia més de vuit anys. El disseny de la peça el van fer els mateixos membres de l’entitat, que en van esculpir la forma amb més de deu metres cúbics de porexpan.

Un gran acte de presentació

Dissabte 15 d’octubre es va donar a conèixer la nova figura del Griu en una gran festa a la plaça de Can Fabra del barri de Sant Andreu de Palomar.

L’esdeveniment va comptar amb un espectacle de música, ball i foc que va durar més de dues hores i mitja, des de les sis de la tarda fins a dos quarts de nou del vespre. Just a la meitat, cap a les set, va tenir lloc el bateig de la nova bèstia.

En aquesta gran actuació van participar tots els padrins de la figura: el Ca Cerber Bretolàs de la Satànica de Sant Andreu de Palomar i el Sagresaure de Barcelona de la colla Drac, Diables i Gegants de la Sagrera. La festa, a més, també es va celebrar amb la colla de Diables de Sant Andreu i la colla Diabòlics Anònims de Vilassar de Dalt.

El Griu de colla de diables Mercadal Infernal té un total de 12 punts de foc. Precisament d’una de les seves primeres enceses en va fer difusió l’InfoK, el programa informatiu d’SX3 adreçat al públic més jove, que va parlar d’ell aquesta setmana passada.

(Fotos de Roger Ramírez)