S’obre el termini per presentar candidatures als Premis BEST i participar en la IXa edició del Festivitas Bestiarum

Quan les Festes Majors d’estiu arriben a la seva fi, ja s’acosta el Festivitas Bestiarum. Això significa que l’Agrupació del Bestiari es posa en marxa per organitzar la gran festa anual del bestiari festiu. Enguany, la celebració tindrà lloc el dissabte 19 de novembre a les 19 h a l’Escorxador d’Igualada. Serà una festa carregada de novetats i sorpreses i tot plegat es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Agrupació.

Si enguany hi ha alguna colla de bestiari que hagi organitzat alguna activitat significativa, original, extraordinària o diferent, o bé hagi celebrat l’aniversari de l’entitat i/o de la figura del bestiari, ara pot presentar el seu projecte als Premis BEST. Les inscripcions s’hauran de fer abans del 4 de novembre.

La voluntat d’aquest premi és donar un reconeixement a aquells projectes i/o activitats duts a terme durant l’any 2022, de qualsevol temàtica/motivació i/o format divers.

El Jurat valorarà de tots els projectes presentats la seva singularitat, qualitat i solidesa, la seva trajectòria en cas de celebracions anuals, la incidència vers la societat, la capacitat per aportar idees originals i innovadores, la incorporació d’iniciatives solidàries, així com l’aportació d’elements que fomentin la conservació, pervivència i/o recuperació de tradicions.

 No es podran presentar projectes que hagin estat premiats en les darreres edicions.

Els Premis BEST es van convocar per primera vegada l’any 2014 amb l’objectiu de donar un reconeixement públic a aquells projectes singulars de les entitats que formen part del món del bestiari festiu. No esdevenen un mer agraïment, sinó que també donen visibilitat a la tasca que duen a terme les entitats. A més, les propostes guanyadores esdevenen com a models per engrescar a altres col·lectius a generar nous formats i noves propostes en el seu entorn.

Participeu en una cercavila pels carrers d’Igualada!

De cara al pròxim 19 de novembre, es volen convidar diferents colles federades a participar de la gran festa del bestiari. És per aquest motiu que es busquen 5 figures de bestiari festiu.

En tractar-se d’una mostra representativa, s’escolliran els participants segons criteri territorial i de diversitat de tipologies.

Les entitats que estiguin interessades poden enviar la seva sol·licitud amb la fitxa tècnica de la figura i alguna fotografia a info@bestiari.cat. Ho hauran de fer abans del 12 d’octubre.

El planning del dia és el següent: Les bèsties participants hauran de ser plantades al matí (hora aprox: 10h). Es farà una cercavila tranquil·la (sense foc) al migdia. Ja a la tarda, es farà una cercavila amb foc, des del lloc de la plantada fins al lloc de la gala. Finalment, en acabar la gala del Festivitas Bestiarum es farà una encesa de lluïment per part de les colles participants. Es preveu que tot finalitzi a les 21 h.

Ben aviat podrem donar horaris concrets. Des de l’Agrupació del Bestiari s’ofereix pirotècnia per a les figures de foc, dinar per a 20 persones per colla i una compensació de 200,00 € pel transport de la figura. Animeu-vos, entre tots farem una gran festa!