El Grup del Drac de Terrassa estrenarà una nova figura festiva per reivindicar l’empoderament femení

A principis d’any van donar la notícia, i els seus seguidors i seguidores no hauran d’esperar gaire per poder veure el resultat final. El pròxim dimecres 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el Grup del Drac de Terrassa presentarà una nova figura festiva al Raval de Montserrat, de cinc a sis de la tarda.

Per saber quin aspecte tindrà, o si s’assemblarà a algun element ja conegut, caldrà esperar una mica, ja que l’entitat impulsora vol mantenir l’expectació al màxim. De moment, la presidenta del Grup del Drac de Terrassa, Maria Salazar, ha avançat a l’Agrupació del Bestiari que es tractarà d’una figura construïda a Cardona per l’equip de treball de l’escultor Toni Mujal i que estarà vinculada al Parc de Vallparadís que hi ha a la ciutat.

No és casualitat que la nova peça es doni a conèixer el Dia Internacional de la Dona, ja que serà una figura femenina. Aquesta, estarà “destinada a reivindicar l’empoderament de les dones i a donar més rellevància a la figura femenina dins la colla”, explica Salazar. A més, tindrà una mida mitjana, ni massa gran ni massa petita. La nova imatge festiva, de fet, oferirà l’oportunitat “de resoldre la necessitat de l’impàs de la canalla quan creix i donarà cabuda a més persones dins la colla”.

Ja fa anys que al Grup del Drac de Terrassa hi ha la inquietud de fer una nova imatge festiva seguint amb el creixement de l’entitat. En aquest sentit, la nova figura serà de foc i aigua i serà la protagonista d’una nova diada a Terrassa: La diada de l’aigua, que enguany se celebrarà el dissabte 10 de juny i comptarà amb una cercavila d’aigua al matí i un correfoc a la nit.

Tal com explica Salazar, el Grup del Drac de Terrassa, des del seu inici l’any 1981, es defineix com una colla inclusiva, diversa, familiar i oberta a la ciutat, que difon la cultura popular catalana arreu de Catalunya, Espanya i l’estranger. A més, afegeix que, ja des del moment en què es va fundar, la dona hi ha tingut un paper destacat, assumint càrrecs de la Junta i essent portadora del Drac.

El passat dissabte 18 de febrer, per la rua de Carnestoltes de Terrassa, el Grup del Drac es va disfressar dels membres de la tribu indígena na’vi, protagonistes de la pel·lícula AvatarA més, a la carrossa hi van col·locar un ou gegant on es podia veure el fetus de la nova figura quan s’il·luminava, simbolitzant l’ampliació de la tribu del Drac. Una nova bèstia festiva que veurà la llum el pròxim 8 de març.

(Foto: El Drac de Terrassa participant en la rua de Carnaval de la ciutat / Font: Canal Terrassa)