Gràcia estrenarà al mes d’agost la figura d’un Bou

A partir del pròxim mes d’agost, la Vila de Gràcia incorporarà una nova bèstia festiva al seu seguici festiu. Es tracta de la figura d’un bou, el Bou de Gràcia, que es donarà a conèixer durant les festes que cada any se celebren entre el 15 i el 21 d’agost.

Membres de l’Associació l’Àliga de Gràcia (Karol Padilla, Josep Maria Contel, Jordi Guilera); el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia; el gerent del districte de Gràcia, Rufino Garcia; i la directora de Serveis a les Persones i el Territori, Núria Martínez.

Impulsada per l’Associació l’Àliga de Gràcia, la nova figura serà portada pels seus membres, una entitat que ara fa uns anys també va estrenar l’Àliga de Gràcia (el 2018) i el passat 2022 va presentar el Lleó. A més, igual que aquestes dues figures, el Bou es crearà al taller El Drac Petit de Terrassa, a mans de l’escultor Jordi Grau.

Tant els músics com els balladors de la colla seran els encarregats de compondre la música i crear el ball que la figura farà en els seus moments de lluïment.

Tal com expliquen des del portal web de l’Ajuntament de Barcelona, la nova bèstia estaria present en tots aquells actes del Protocol Festiu de Gràcia que així ho indiquessin, excepte el correfoc, i formaria part del seu Seguici Festiu. A part, també podria representar Gràcia en aquells actes excepcionals que se celebressin dins i fora de la vila.

El pròxim dilluns 6 de març, la Comissió de Seguiment del Protocol Festiu de Gràcia ratificarà la incorporació de la nova figura. El Bou, en aquest cas, serà propietat del districte de Gràcia i gestionat per l’Associació l’Àliga de Gràcia.

Articles relacionats:

(Foto: L’Àliga i el Lleó de Gràcia / Font: Associació l’Àliga de Gràcia)