Gràcia presenta una nova bèstia de protocol: el Bou

El barri de Gràcia de Barcelona ha presentat aquest dimarts 15 d’agost al matí una nova incorporació al bestiari festiu de la Vila de Gràcia de Barcelona. Es tracta del Bou, que ja ha aparegut en públic a la cercavila del Matí de Festa Major, juntament amb la resta de figures i Colles de Cultura Popular. El Bou acompanyarà al Lleó i l’Àliga, estrenats en els darrers anys. D’aquesta manera, s’eixampla part del seguici popular gracienc.

La nova figura festiva estarà a partir d’ara present en tots els actes del Protocol Festiu de Gràcia a excepció del correfoc així com en la composició del seguici festiu de Gràcia.

La coreografia ha estat a càrrec de Laura Roig i la música propia a càrrec de Fernando Landin.

Les figures de protocol de la Vila de Gràcia de Barcelona tenen l’orígen amb un grup de festers (l’Associació Àliga de Gràcia) que van  donar forma a l’Àliga de Gràcia, inspirada en l’àliga cuabarrada, que s’estrenà el 15 d’agost de 2018. Malauradament, la pandèmia de la Covid-19 va aturar l’aparició de noves peces fins que el 15 d’agost de 2022 es va estrenar el Lleó de Gràcia, inspirat en el Lleó de la Violeta Centre de Cultura Popular. Són figures municipals (propietat de l’Ajuntament) gestionades per l’Associació de l’Àliga de Gràcia, que aquest 15 d’agost ha estrenat el Bou de Gràcia. Una figura inspirada en el bou del retaule de l’altar major de l’església de Sant Joan Baptista que representa l’evangelista Sant Lluc.

El Bou de Gràcia acompanyada de la seva coreògrafa i portadora: Laura Roig.