Prop de 3000 persones visiten la Jornada Lúdico Bestial i la 3ª fira de Colles de Bestiari

Prop de 3.000 de persones han visitat la Jornada Lúdico Bestial a la plaça Comercial

14 colles de Barcelona van participar a la 3ª fira de Colles de Bestiari i el programa Fes Ta Festa va ser nomenat Cancelleria Radiofònica del Bestiari Festiu Català

Ahir, dissabte 16 de setembre, durant tot el matí, a la plaça Comercial, davant del Born CCM, va tenir lloc la Jornada Lúdico Bestial i la 3ª Fira de Colles de Bestiari, les quals van visitar prop de 3.000 persones. Una iniciativa que té l’objectiu de donar visibilitat a les entitats que donen vida a les bèsties de la ciutat de Barcelona.

A la 3ª Fira de de Colles de Bestiari, hi van participar 14 colles, les quals van poder presentar-se al públic, mostrar les seves bèsties i participar de totes les activitats programades. Les colles participants han estat La Malèfica del Coll, La Satànica de Sant Andreu, Drac, Diables i Gegants de La SagreraDiables de Sant Antoni, Grup de Diables Trinifoc, Bruixes i Bruixots de Trinitat Nova, Diables del Mercadal Infernal, Farfolla de la Sagrada FamíliaFures de Can Baró, Bouets i Vaqueta del Raval, Diables de la Verneda, Guspires de Sant Martí i els Falcons de Barcelona.

Durant tot el matí, des de les 11 h, el programa Fes Ta Festa, dirigit per Amadeu Carbó, va emetre en directe un programa especial en el qual va comptar amb entrevistes molt interessants amb Mercè Ayora, Jordi Mullor i Jordi Cubillos, de Bestiari; amb la Marta Marine Domine, directora d’El Born CCM; Joan Camps, tècnic de Festes de l’ICUB, Francesc Fabregat, Director de Cultura Popular de l’ICUB i Eva Colldeforn, presentant el projecte Glossari Bestial. Vam poder escoltar la lectura i presentació del conte “El conte de la Víbria de Barcelona”, el llibre “Trinifoc”, el llibre “Gaudiamus” de La Malèfica del Coll i el llibre “El Xumet de foc“, de la mà del mateix Amadeu Carbó i il·lustrant en directe en Xavier Iborra. També vam poder veure i escoltar els tabalers del Griu de Mercadal, Guspires de Sant Martí i de Bruixes i Bruixots de Trinitat Nova en directe. A més, Jordi Cubillos, Ambaixador Emèrit de Bestiari, va anomenar al programa Fes Ta Festa Cancelleria Radiofònica del Bestiari Festiu Català.

La Cultura accessible ha estat present durant tota la jornada, amb interpretació de lengua de signes durant tot el programa Fes Ta Festa amb Eva Colldeforn i Javi Díez. Podeu recuperar el programa aquí

Durant tota la jornada, la Companyia de Jocs l’Anònima, de la Federació Catalana de Jocs, Esports i Deports Tradicionals,  ens va proposar un espai totalment obert a la participació amb representació de tot un seguit de jocs populars de carrer i de taula vinculats a la festa.

Més activitats de Bestiari
A partir de la semana vinent, Bestiari ha programat més activitats. El dimecres 20 i el dijous 21 a les 20.30h es podrà gaudir de La Nit al Cau de les bèsties al Born CCM, una visita guiada teatralitzada per l’exposició. Per assistir-hi, caldrà inscriure’s en aquest formulari.

Passejada de Bèsties
Divendres 22 de setembre al vespre, les bèsties exposades al Born CCM prendran vida i faran una primera passejada pels carrers del barri Gòtic. Encara no serà el moment d’encendre foc ni de sentir explosions, simplement podreu veure a totes les bèsties en moviment i lluint-se.

La plantada de totes les bèsties tindrà lloc a la plaça Comercial a les 22 h i a partir de les 22h començarà la Passejada de Bèsties 2023. El recorregut de la Passejada de Bèsties serà circular, començant a la Plaça Comercial, el carrer del Comerç, el carrer Princesa, el carrer de Montcada, el carrer dels Sombrerers, el carrer de Santa Maria, el Passeig del Born i acabant, de nou, la plaça Comercial.

Les activitats finalitzaran amb l’esperat Correfoc de La Mercè el dissabte 23 de setembre que sortirà des de Passeig de Gràcia. El correfoc infantil engegarà a les 18.30h i l’adult a les 20.30h.

Podeu trobar tota la informació de La Mercè 2023 aquí.