Convocat el Concurs de cartells de les Festes de Sant Josep Oriol 2024

Les obres es poden presentar fins dimarts 9 de gener de 2024, amb un premi de 250€ pel cartell guanyador.

Les festes es duran a terme del 16 al 24 de març i comptaran amb la cultura popular com a protagonista

Un any més, l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi posa en marxa la maquinària per organitzar les Festes de Sant Josep Oriol 2024. Unes festes que cerquen una imatge que les identifiqui. La proposta sorgeix dels Gegants del Pi, l’entitat que fa de pal de paller a l’hora de gestionar les Festes juntament amb la pròpia Basílica del Pi, la Ludoteca, l’Esplai del Pi,… i amb el suport dels veïns i comerciants del barri, així com de les institucions.

Les festes es remunten a l’any 1807, quan es va celebrar la beatificació de Sant Josep Oriol. D’aleshores ençà es van fer actes dins la basílica any rere any però no seria fins l’any 1995 que es crearia l’estructura actual. Les celebracions compten amb elements patrimonials com els quatre Gegants originals del Pi (datats del segle XIX), el Lleó i la Mulassa de Barcelona. També el gegantet Perot lo lladre, que fa els seus atracaments.

El guanyador/a del concurs s’endurà 250€ de premi. Els cartells hauran de complir les bases que es poden trobar a la plana web dels Gegants del Pi (www.gegantsdelpi.cat) i s’hauran de presentar a la Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2) abans del dimarts 9 de gener o virtualment, per correu electrònic. Com a novetat, enguany les bases inclouen un punt que especifica que no s’acceptaran obres susceptibles d’haver estat creades amb Intel·ligència Artificial.

Les Festes de Sant Josep Oriol són una de les dates marcades en vermell al calendari festiu barceloní, no només perquè se celebren al març -quan encara no ha començat la temporada de festes majors- sinó per les seves tradicions singulars. En destaquen les populars monedes de xocolata, la menja tradicional vinculada a un miracle de Sant Josep Oriol, que convertí raves en monedes d’or.

Podeu consultar les bases aquí

Associació d’Amics dels Gegants del Pi
www.gegantsdelpi.cat / gegantsdelpi@gegantsdelpi.cat
Facebook i Youtube: Els Gegants del Pi
Instagram, Tik Tok i Twitter: @gegantsdelpi