Es cerca mulassa o cavallets per a la Mostra de Bestiari Festiu de Peu Rodó de Salàs de Pallars que es celebrarà el 10 de novembre de 2024

La Mostra de Bestiari Festiu de Peu Rodó és un dels actes que se celebra en el marc de la Diada de Rememoració de la Fira de Salàs de Pallars. La fira de bestiar de peu rodó que se celebrava en aquesta població des del segle XIV, va començar el seu declivi durant el segon terç del segle XX amb la progressiva implantació del tractor al camp.

A començaments del segle XXI, amb l’esperit de recuperar l’essència de l’antiga fira, es crea la Diada de Rememoració de la Fira de Salàs, una jornada en què la recuperació dels antics espais firals, les menges i les actuacions dels antics cafès cantants recorden l’esplendor de la fira.

Dins de la recuperació d’aquests elements neix la mulassa de Salàs “lo Sobrany”, que vol representar la transmutació de la mula de carn i ossos a una altra de fibra de vidre, evocant el record de l’animal que va ser el símbol de la vila durant segles.

Des de l’any 2013 se celebra la Mostra de Bestiari Festiu de Peu Rodó, on es convida a una mulassa o cavallets d’una població catalana per compartir la diada de record de la Fira de Salàs.

En el marc d’aquesta mostra es busca una mulassa o cavallets d’una entitat federada. En ser una trobada sense foc, es valorarà si l’entitat participant, participarà amb músics. La mostra es celebrarà el 10/11/2024

Des de l’Agrupació s’abonaran les despeses de desplaçament. L’Ajuntament de Salàs ofereix dinar a l’entitat participant per a unes trenta persones.

Presentació de la proposta

Les entitats que hi estiguin interessades, han de presentar la sol·licitud de participació enviant un correuinfo@bestiari.cat abans del 30 de març. Cal que hi consti la següent informació:

  • Breu escrit argumentant el perquè hi voleu participar
  • Fitxa de les figures que es volen portar, amb foto
  • Previsió del nombre de persones que participen
  • Adjuntar pressupost del desplaçament (cost del transport de la bèstia i/o autocar).

Ja podeu presentar les vostres propostes!

Font de la imatge: firescatalanes.cat – Jordi Peró Enjaume