Granollers ja te mulassa!

Aquest cap de setmana la capital del Vallès Oriental ha estrenat Mulassa!

La capital del Vallès Oriental ha estrenat aquest cap de setmana la seva Mulassa, una incorporació que promet enriquir encara més les festes locals i el patrimoni granollerí.

Els artífexs d’aquesta nova bèstia, Aitor Calleja i Mikel Eraso del Taller de Marcaláin a Navarra, han donat vida a la mula amb meticulositat i delicadesa, donant forma a cada detall per fer realitat aquesta obra. La fisonomia de la Mulassa granollerina segueix un estil realista amb un nivell d’aproximació sorprenent a l’animal real, mantenint-se a l’avantguarda de les darreres creacions en el món de les mulasses.

Foto: Toni Torrillas

La bèstia es pot dividir en dues parts: el cap i cos esculpit i les faldilles. Un tret característic d’aquesta figura n’és el cos, que a diferència de mulasses històriques com podrien ser les de Reus, Tarragona o Montblanc on només el cap és esculpit i la resta n’és estructura, aquesta en té una gran part del cos esculpida. D’aquesta manera la bèstia pren un caràcter més realista aproximant-se més a aquests animals de quatre potes.

Les faldilles d’aquesta nova mulassa fan que la bèstia s’integri dins del codi de la Festa Major de Blancs i Blaus i és que disposa de dues faldilles; una majoritàriament blanca i l’altre majoritàriament blanca. I quina porta? Doncs l’elecció de quina faldilla llueix depèn de quina ha estat la darrera colla guanyadora a la festa Major, cosa que fa que durant aquesta estrena hagi lluït les faldilles blanques.

Amb motiu de l’estrena de la Mulassa de Granollers i de les Fires i Festes de l’Ascensió, el passat dissabte 11 de maig la Mulassa de Granollers va fer d’amfitriona de la Mulassada i va passejar pels carrers acompanyada de la Mulassa de Torredembarra, la Mulassa de l’Hospitalet, el Garot de l’Arboç, La Mulassa de Salou, la Mulassa de Tarragona, la Mulassa del Prat, la Mulassa de Castellbisbal, la Mulassa de Sabadell, la Mulassa i Somera de Falset i la Mulassa de Girona.

Foto: Toni Torrillas

La nova bèstia també estrena el seu ball, peça encarregada expressament a Adrià Abellán, una composició que va ser estrenada a la plaça de la Porxada per Trifàsic, una banda de gralles d’origen ganxet.

La Mulassa de Granollers ha arribat trepitjant ben fort per convertir-se amb un dels imprescindibles de la festa granollerina. Ben segur que farà la delícia de petits i grans i animarà la festa allà on vagi.