El proper 8 de juliol, Jornada sobre Polítiques d’igualtat en els col·lectius de Cultura Popular

Eulàlia Lledó i Tània Verge són les convidades en la jornada formativa Polítiques d’igualtat en els col·lectius de cultura popular, organitzada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. Una cita imprescindible per dotar-nos de les eines necessàries per evitar qualsevol mostra de sexisme en l’activitat quotidiana de les entitats. El curs tindrà lloc el dissabte 8 de juliol (10:00h) al Museu de les Cultures del Món (Carrer Moncada 12-14).

Doctora en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, Lledó ha investigat profusament com visualitzar la presència femenina en diferents àmbits vitals: enciclopèdic, acadèmic, esportiu, periodístic, etcètera. La seva intervenció se centrarà en detectar aquells vicis lingüístics, moltes vegades imperceptibles, que oculten la feminitat en els continguts comunicatius. Garantir que totes les persones vinculades a l’associacionisme s’hi sentin representades implica visualitzar correctament ambdós gèneres.

La jornada formativa també comptarà amb la presència de Tània Verge, Doctora en Ciències Polítiques a la Universitat Complutense de Madrid. Durant la seva trajectòria acadèmica, Verge s’ha dedicat a estudiar els mecanismes que faciliten o dificulten l’accés de les dones en els directius de les entitats polítiques i socials. “Quines polítiques poden aplicar-se per revertir la infrarepresentativitat de les dones en les Juntes Directives?” “Com aconseguir avançar cap a la paritat de les responsabilitats associatives?” L’autora de Dones a les institucions polítiques catalanes. El llarg camí cap a la igualtat apuntarà alguns elements claus.

Fidel a la filosofia que regeix les jornades formatives de l’Ens, tots els assistents podran manifestar els seus dubtes, incerteses o reflexions. Amb l’organització d’aquest programa, la confederació cultural ha volgut incidir en dos àmbits fonamentals en la lluita a favor de la igualtat: la manera com els col·lectius de cultura popular transmeten la realitat des d’una perspectiva de gènere, i el reflex d’aquesta transmissió esbaixiada en l’ostentació dels càrrecs de responsabilitat. Realitats que s’han considerat paral·leles, i en conseqüència, s’han volgut tractar com a unitat.

Tots els interessats en participar de la jornada formativa us hi podeu inscriure en el correu info@ens.cat

Descarrega’t el Diptic Jornada Formativa Polítiques d’Igualtat en el Col·lectius de Cultura Popular