El Departament de Cultura crea amb l’Agrupació del Bestiari un àlbum de dragues i dracs per apropar el Sant Jordi a casa

Àlbum dracs i dragues

La Diada de Sant Jordi 2020 és diferent de totes les altres. Els ciutadans no poden sortir al carrer a comprar llibres i roses perquè s’han de quedar a casa. Això no significa que no puguin gaudir de la cultura. Es pot fer però d’una altra manera.

En aquest sentit, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per mirar de pal·liar els efectes del Sant Jordi a casa, ha promogut una sèrie d’iniciatives per apropar la cultura popular a la població. Una d’elles ha estat la de donar a conèixer la Diada de Sant Jordi a través d’imatges.

Mitjançant el títol “Sant Jordi a casa”, el compte de Pinterest del Departament de Cultura ha creat tres àlbums sobre l’activitat associativa vinculada a Sant Jordi. Un d’ells és el que ha impulsat amb la col·laboració de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i que recull noranta-cinc fotografies de dracs i dragues d’arreu del país.

Els altres dos àlbums són: un sobre catifes florals, de temàtiques relacionades amb Sant Jordi i Catalunya, i un altre sobre punts de llibres de roses fets amb puntes de coixí. El primer s’ha fet amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires i el segon amb l’ajuda de l’Associació Catalana de Puntaires.

A part d’aquesta iniciativa, de donar a conèixer la Diada de Sant Jordi a través d’imatges, el Departament de Cultura també ha creat altres propostes. Per exemple, ha fet una sèrie de recomanacions bibliogràfiques i ha ofert un enregistrament en vídeo de la lectura en veu alta de poemes de la poeta i folklorista Palmira Jaquetti. També ha aconseguit, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Corals i el Moviment Coral de Catalunya, que més d’una trentena de corals interpretin la peça del músic Francesc Vila “Oració al Senyor Sant Jordi” amb lletra de Salvador Espriu.