La Fundació PuntCAT ofereix un curs gratuït per aprendre a crear una web amb WordPress

Creació pàgines web

Totes aquelles entitats que necessitin crear una pàgina web des de zero ara tenen una oportunitat. L’Agrupació del Bestiari ha arribat a un acord amb la Fundació PuntCAT per oferir un curs gratuït amb el qual aprendre a crear i gestionar una web mitjançant WordPress.

Fins al divendres 29 de maig, aquelles associacions que estiguin interessades a apuntar-se a aquest curs poden omplir el formulari que trobaran a continuació. S’hi poden inscriure dues persones per entitat i per fer-lo no es requereixen coneixements previs d’informàtica. L’única condició és contractar un espai d’allotjament web i un domini que ofereix la Fundació PuntCAT a un preu competitiu de 40 € l’any.

El curs serà online i es farà en tres sessions de noranta minuts cada una. Les classes seran en dissabte i es duran a terme el 6, el 13 i el 20 de juny al matí. En la primera classe es farà una introducció al panel de control del hosting, a la creació de bústies de correu electrònic, a la facturació, i a la instal·lació de WordPress.

En la segona sessió s’aprendrà a personalitzar les pàgines de WordPress, és a dir, a escollir plantilles i a conèixer com configurar els menús, els ginys, les pàgines i les entrades. Finalment, en la tercera classe s’oferirà informació sobre els plugins, és a dir, aquelles extensions que permeten agregar funcionalitats noves a la web.

Per tal d’aprofitar les classes, es recomana que els alumnes dediquin entre sessions una mica del seu temps per posar en marxa la web de la seva entitat. Així i tot, si una entitat tingués dubtes per a configurar la seva pàgina web un cop finalitzat el curs, es podria posar en contacte amb la Fundació PuntCAT per rebre assessorament.

Cal recordar que, segons la llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern, una entitat que rebi diners de l’administració ha de tenir una web. En ella ha de publicar els estatuts actualitzats, el reglament de règim intern, qui són els membres de la junta, com també altra informació rellevant.