Nou bèsties de foc estaran exposades al Museu Deu del Vendrell per Santa Anna

Exposició de bèsties al Museu Deu

Aquesta Festa Major, en comptes de ser elles les que surtin al carrer, serà la ciutadania qui les vagi a veure. Del 21 de juliol a l’1 d’agost, la majoria de bèsties festives de la capital del Baix Penedès estaran exposades al Museu Deu. La Comissió de Foc de la ciutat ha organitzat aquesta mostra per apropar la cultura popular als vendrellencs i vendrellenques, ja que aquest 2020, a causa de la Covid-19, s’han hagut de suspendre les cercaviles i la resta d’actes multitudinaris.

La Víbria, el Tallot, el Cabrot Petit o el Borinot de Foc són algunes de les figures que estaran esperant petits i grans de dimarts a dissabte. Els nens i nenes que vagin a l’exposició, a més, tindran per fer una activitat extra. Es tracta d’una sèrie de passatemps (com sopes de lletres i mots encreuats) basats en les bèsties que estaran exposades. Tots aquells que completin la fitxa, la podran entregar al final de la visita i entrar en el sorteig de diferents articles de marxandatge de les colles de foc i d’un lot de productes de la Cooperativa Agrícola del Vendrell.

A part del Tallot o del Borinot, a la mostra, d’entrada gratuïta, també estaran les quatre Puces del Caramot, el Bou i els vestits i les maces dels Diablons del Vendrell. Tot plegat es podrà visitar en horari de visita del Museu Deu, és a dir, de dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 18 a 20 h i el dissabte d’11 a 14 h i de 18 a 20 h.

(Foto: Les quatre Puces del Caramot del Vendrell / Font: Facebook El Caramot i les Puces del Vendrell)

Cartell de l’exposició ‘Som foc, som cultura’ del Museu Deu