Els actes culturals amb més de deu persones es poden seguir organitzant sempre que el públic no superi el 50% de la capacitat

Drac Volador de la Sagrera

A finals d’agost, el Govern de la Generalitat de Catalunya va anunciar una nova bateria de restriccions per tractar de controlar la pandèmia del Covid-19. Entre les més destacades, la prohibició de fer reunions socials de més de deu persones, tant de manera privada com pública. En conseqüència, des que es va donar a conèixer aquest anunci, han estat nombrosos els organitzadors d’actes culturals que s’han sumat al carro de l’anul·lació massiva d’actes.

No obstant, la Resolució SLT/2094/2020, de 24 d’agost (enllaç al DOGC) contempla alguns supòsits que es troben exempts d’aquesta restricció. Com per exemple, les activitats culturals i els espectacles públics.

El punt 7 d’aquesta resolució diu: “Es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics, sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.”

Pla de represa de la cultura popular

Si alguna colla té previst dur a terme alguna activitat cultural en les properes setmanes o mesos, es recomana consultar els següents recursos:

No obstant això, hi ha diverses regions i municipis que tenen vigent restriccions particulars segons la situació de la pandèmia. Aquesta informació es pot consultar de forma actualitzada al web del Departament de Cultura. En concret, fent clic al següent enllaç (apartat “Informació en relació amb les resolucions que limiten algunes activitats en l’àmbit de la cultura”): https://cultura.gencat.cat/ca/serveis/serveis-crisi-COVID-19/#bloc10

(Foto: Drac Volador de la Sagrera en la quarta edició del Festivitas Bestiarum / Autor: Estudis Cordegat)