L’Àliga del Vendrell, guanya el segon Premi BEST 2020 amb nou propostes per activar la cultura

Aquestes festes de Santa Anna, l’Àliga del Vendrell va estar molt present entre els ciutadans del municipi. Primer, per recordar que del 25 al 28 de juliol era Festa Major i segon, per reivindicar que la cultura era segura i que la pandèmia no aconseguiria que es quedés a un costat.

Álvaro Quirós, expresident de l’entitat, explica que la colla no volia estar-se sense fer res i va optar per fer una mica de festa. “Volíem fer tot allò que la situació ens permetia”. En total, l’entitat va planificar nou activitats. Nou propostes que li van valdre el segon Premi BEST 2020, un reconeixement que es va fer públic el passat 20 de desembre durant la VII gala del Festivitas Bestiarum.

Activitats per revifar la cultura

Balcó amb motius aliguers que es va guarnir durant la Festa Major de Santa Anna del Vendrell

Una de les iniciatives que van tenir més èxit va ser el Concurs de balcons amb motius aliguers. La proposta, que va animar una quinzena de persones a decorar els balcons de casa seva, “va tenir molt bona rebuda, sobretot pels tres premis que s’oferien“, explica Quirós: un sopar per a dues persones, dos menús de migdia i un joc de taula.

En tots tres casos l’entitat va fer-se càrrec dels costos de cada recompensa. “En la situació en què estàvem, després de tot el confinament, el comerç local estava molt afectat i vam decidir ajudar-lo amb aquesta petita aportació“, explica el portador de l’Àliga.

L’altra iniciativa que també va tenir molta repercussió va ser el vídeo que es va publicar a les xarxes el dilluns 27 de juliol, dia de Santa Anneta. Aquell dia els més petits de la vila haguessin sigut els protagonistes, ja que és quan s’hagués celebrat la cercavila infantil en un any normal.

L’Àliga del Vendrell en aquest cas, va decidir gravar un vídeo en el qual els infants de la colla, una vintena de nens i nenes d’entre vuit i catorze anys, explicaven què significava per a ells l’Aligueta i la Festa Major. La majoria d’ells va valorar lo bé que s’ho passen sortint els dies de festa i ballant amb la resta de membres de la colla.

Finalment, pel que fa al Concurs de Cartells, les guanyadores van ser l’Anna Casellas i la Lluna Tormo. Els dibuixos de cada una es van unir per fer el cartell de Festa Major. El primer està inspirat en el logotip de la colla i l’altre en els nens i nenes que durant les festes veuen l’Àliga i l’Aligueta i tenen ganes d’anar a tocar-les.

Les nou activitats que va proposar per Santa Anna 2020 l’Àliga del Vendrell són:

  • 1r Concurs infantil de cartells Festa Major de l’Àliga celebrat durant el confinament.
  • Publicació d’un Qüestionari Aliguer a les xarxes, del 17 al 24 de juliol.
  • Concurs de balcons amb motius aliguers, del 23 al 29 de juliol.
  • Mostra virtual a les xarxes sobre l’Àliga i l’Aligueta, del 24 al 28 de juliol.
  • Porta el xumet a l’Àliga, el 25 de juliol.
  • Exposició de l’Àliga del Vendrell a l’església parroquial, del 26 al 28 de juliol.
  • Assistència de l’Àliga a l’Ofici Solemne en honor a Santa Anna i posterior ball ofert a la patrona de la vila, el 26 de juliol.
  • Concert dels músics de l’Àliga, A3sons Grallers de Reus, des de dalt del campanar el 26 de juliol.
  • Publicació d’un vídeo fet pels nens i nenes de l’Aligueta el 27 de juliol.