Un Sant Jordi 2020 diferent amb el Drac de Granollers

L’última edició del Festivitas Bestiarum va ser especial. El jurat dels Premis BEST va decidir donar un premi a totes les colles de l’Agrupació del Bestiari que havien presentat la seva candidatura al certamen. Totes elles havien aconseguit reinventar-se durant la pandèmia.

Una de les colles en rebre una menció va ser l’entitat del Drac de Granollers. Per Sant Jordi del 2020, mentre tothom estava tancat a casa, la colla va crear un conte amb un vídeo perquè els nens i nenes fessin volar la imaginació tot vivint una diada diferent.

Com explica una de les autores, Alba Tintó, la iniciativa es va fer en tres dies, amb la col·laboració de tres membres de l’associació. “Va ser tot molt precipitat, Sant Jordi era al cap de res i volíem fer alguna cosa. Se’ns va acudir fer-ho de manera virtual, amb tres persones de la colla que podíem coincidir en una mateixa casa“.

Des del primer moment tenien un objectiu clar: agrair amb noms reals la feina dels comerços i del personal sanitari de Granollers que no van parar de treballar en tot moment al llarg del confinament.

“Ens va agradar molt fer el conte, que servís per fer un reconeixement a la tasca d’aquella gent que estava treballant tan durament”, explica Tintó.

La rebuda del vídeo va ser molt bona. Fins i tot se’n va fer ressò la premsa local. Segons Tintó, el més important és que va arribar en un moment difícil del confinament i va servir per celebrar Sant Jordi d’alguna manera.