Posada a punt de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia pel seu 40è aniversari

Aquest 2021, la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia compleix 40 anys i, per celebrar-ho, l’entitat encarregada de treure i fer ballar la bèstia està preparant diferents activitats. Si a principis d’any va posar a la venda un calendari, aquest mes d’abril ha portat la Fil·loxera al taller per posar-la ben maca.

El passat dissabte 10 d’abril, l’Associació Festa de la Fil·loxera va publicar unes imatges a les xarxes socials en els quals es veia com la colla estava transportant la bèstia amb l’ajuda d’una furgoneta. 

La figura primer s’estarà uns dies al Taller de Sergi Edo, on se li arreglarà l’estructura, després el Taller Sarandaca de Granollers s’encarregarà de polir-la, reparar-li la fibra de vidre i pintar-la de nou.

La Fil·loxera és l’animal fantàstic representatiu de Sant Sadurní d’Anoia i, per tant, l’element central de la festa que té lloc els dies 7 i 8 de setembre. Es tracta d’una reproducció gegant de l’insecte en la seva fase alada.

La primera fil·loxera va ser construïda l’any 1981 i estrenada per les Fires i Festes d’aquell any. El 1990 va ser substituïda per l’actual, més perfeccionada i fidel a la forma real de l’insecte.

Articles relacionats: