El V Simposi Internacional dels Focs Festius de la Mediterrània se centra en la relació que lliga la festa, el dimoni i el foc

Aquest cap de setmana se celebrarà a Mallorca el V Simposi Internacional dels Focs Festius de la Mediterrània.

Organitzat pel Consell Insular de Mallorca i l’Institut Ramon Muntaner, el Simposi compta amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Palma, l’Ajuntament de Sa Pobla, la Federació de Dimonis, Diables i Bèsties del foc de les Illes Balears i la Fundació Mallorca Literària. A més, del suport de la Fundació Josep Irla.

Els dies 22, 23 i 24 d’octubre de 2021 al Teatre Municipal Mar i Terra de Palma (carrer de Sant Magí, 89) tindrà lloc la cinquena edició del Simposi que, en aquesta ocasió, se centrarà en la relació que lliga la festa, el dimoni i el foc i reunirà experts en la matèria vinguts d’arreu dels territoris de parla catalana.

Aquest congrés respon a la voluntat de ser un espai de trobada i de reflexió per als diversos territoris de la Mediterrània, els quals comparteixen interessos culturals i pretén posar en comú l’activitat cultural i documental que porten a terme els diversos centres d’estudis localitzats als pobles i ciutats de Catalunya, València, Andorra i les Illes.

Aquesta cinquena edició marca la represa després de l’aturada forçada a causa de la Covid-19. Prèviament, el Simposi es va celebrar a les ciutats de Vic (2016), Reus (2017), Gandia (2018) i Andorra la Vella (2019).

El programa s’estructura en els tres àmbits temàtics següents:

  1. Àmbit 1. Les identitats del dimoni. Les mil cares del dimoni.
  2. Àmbit 2. El dimoni en el seu context. El dimoni en el seu infern. 
  3. Àmbit 3. Comunicacions de temàtica lliure.

En el següent enllaç es pot trobar el programa sencer del Simposi: PROGRAMA.

(Foto: El Drac de Banyeres del Penedès. Font: Facebook del Drac de Banyeres)