L’Onada i la Flama surten de l’ou enmig d’una gran expectació

Diumenge passat, els nens i nenes solsonins i solsonines van viure una experiència màgica. Es tracta del naixement de l’Onada i la Flama, les filles de l’Espedrera de Solsona, que després d’un any, van sortir de l’ou.

Les criatures, nascudes a partir de la història d’amor entre l’Espedrera i la Draca, es van donar a conèixer a la Sala Polivalent del municipi, davant d’un nombrós públic familiar. L’acte va ser presentat ni més ni menys que pel personatge de la Lluna, que anava anunciant l’arribada del bufó i les bèsties protagonistes.

Per aconseguir esquerdar els ous, va fer falta la col·laboració de tothom. Com va dir la Lluna: “Hem de picar ben fort de peus a terra, hem de fer molt soroll perquè així es trencaran”. I així es va fer.

Un projecte col·laboratiu 

Tant l’Onada com la Flama són dues bèsties creades pel constructor Pau Reig que tenen trets característics de les seves progenitores. L’Onada s’assembla a la Draca i té forma de serp d’aigua perquè va sortir de l’ou blau. En canvi, la Flama té la cua acabada en forma de mitja lluna, ja que va sortir de l’ou groc. Mentre la primera serà portada per nens i nenes de Solsona d’entre 12 i 13  anys, la segona també la portaran infants de la localitat, en aquest cas d’entre 6 i 7.

Abans de l’estrena, els ous de les dues figures van visitar les escoles de la localitat perquè els nens i nenes poguessin fer propostes de noms. A més, també van fer dibuixos aportant idees sobre com podrien ser les dues bestioles. Finalment, els noms de les dues imatges festives es van decidir per votació popular.

El projecte “L’Espedrera ha post dos ous” és una proposta de la comparsa dels Espedrers de Solsona que es va realitzar al llarg del 2021 i principis del 2022, la culminació de la qual va tenir lloc diumenge 20 de febrer. A part del projecte de les escoles, també es va impulsar una campanya de micromecenatge i una altra per incentivar el comerç local.