El Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida es retransmetrà per primera vegada per la TV

Enllaç a la retransmissió en directe del Festival, dissabte 2 de juliol a partir de les 23.30 h: https://directostv.teleame.com/lleidatvendirecto/ 

Per a totes aquelles persones que aquest dissabte no puguin assistir al Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida, aquest any hi ha una novetat, i és que l’esdeveniment es retransmetrà per primera vegada per televisió. L’acte s’oferirà per Lleida TV gràcies al patrocini de l’Agrupació del Bestiari.

Els periodistes Òscar Fernández i Judit Montoy seran els encarregats de comentar un gran espectacle de música, ball i foc en el qual cinc bèsties d’arreu de Catalunya competiran per oferir les seves millors enceses. Tot plegat estarà complementat amb els apunts tècnics de Josep Maria Carrera, president de l’associació el Griu d’Artesa de Lleida, encarregada d’organitzar l’activitat des de fa tretze edicions.

Com es distribueix el foc llarg de la figura o de quina manera es combina l’encesa amb la música i el ball són alguns dels aspectes que haurà de valorar el jurat al llarg de la nit en les diferents enceses del concurs.

Cada bèstia en farà un total de tres. En la primera, les figures entraran a plaça d’una en una mentre són anomenades pel seu nom i cremaran entre la multitud arribada del correfoc. Es tracta d’una encesa que tal com explica Carrera a Xarxanet: “intentarà dinamitzar la figura de foc (bèstia) per tal de cremar de manera ràpida i lluïda”.

En la segona, el públic podrà gaudir amb la música pròpia composta expressament per a la bèstia, que alhora serà tocada per la seva colla. Aquesta combinació de música, ball i pirotècnia faran que l’escenificació sigui única.

Finalment, en la tercera, es valorarà el lluïment pirotècnic de la imatge festiva, que actuarà sola en plena acció amb l’acompanyament musical de la banda del Festival d’Enceses.

El pròxim dissabte 2 de juliol, a partir de 23.30 h, no us perdeu a Lleida TV el Festival d’Enceses de Bestiari de Catalunya. Per a totes aquelles persones que no puguin sintonitzar el canal per antena, podran seguir l’esdeveniment per streaming a través d’internet. L’endemà diumenge 3 de juliol es farà la repetició a les 15.30 h.

Figures participants al Festival d’Enceses:

  • El Pollo del Prat de Llobregat
  • L’Espanta Rucs de Sant Jaume dels Domenys
  • El Drac Nomar de l’Hospitalet de Llobregat
  • El Drac d’Olivella
  • El Massellot de Lavern

Notícies relacionades