Una desena d’insectes trepitjaran aquest dissabte la ciutat del Vendrell en la segona trobada d’aquest tipus que es fa al Penedès

El pròxim dissabte 16 de juliol tindreu una oportunitat de veure com mai amb uns altres ulls els insectes. A la ciutat del Vendrell s’hi celebrarà la II Trobada d’Insectes de Foc, organitzada per la colla del Borinot de Foc del Vendrell, en la qual es podran veure fins a deu exemplars de bestiari d’insectes, interpretats i esculpits des de diferents perspectives, depenent del punt de vista dels seus constructors.

Una llagosta, un escarabat, dues mosques, un cuc, una abella i quatre puces passejaran pel centre de la capital del Baix Penedès llençant foc per tot arreu. A part del correfoc, al llarg del dia es faran diferents activitats com un vermut musical (12.30 h), una plantada d’insectes (18.30 h), la presentació de la nova imatge del Borinot de Foc (19.30 h) i una tabalada conjunta (20.30 h). Tot des de la plaça Nova del Vendrell.

L’esdeveniment, tal com explica la colla, servirà per celebrar l’onzè aniversari de la bèstia, ja que l’any passat, pel desè, a causa de les males dades epidemiològiques, no es va poder fer.

El Borinot de Foc és una figura que va fer la seva primera aparició el dissabte 4 de juny de 2011. Apadrinat pel Drac Gaudiamus, del grup Malèfica del Coll de Barcelona, fou batejat a la plaça Tobies, al final de la Rambla del Vendrell, aquell mateix dia. Es va crear íntegrament del no-res per joves del poble, per tal de fer gaudir el públic del seu espectacle pirotècnic i musical. Durant els darrers onze anys, la colla ha participat en més d’un centenar d’activitats a la vila, així com en més de cinquanta correfocs, trobades i concursos d’arreu de Catalunya, representant el Vendrell amb orgull i responsabilitat.

Ja el 2016, amb motiu del cinquè aniversari de la bèstia, l’entitat va organitzar la I Trobada d’Insectes de Foc de Catalunya al Vendrell, amb la participació de la Fil·loxera i les Fil·loxeretes de Sant Sadurní d’Anoia, les Llagostes de l’Avern de la Llagosta, el Llumenot de Perafort, el Mosquit Tigre de Can Baró de Barcelona i les Puces del Caramot del Vendrell.

Per aquest dissabte 16 de juliol, des del Borinot de Foc es conviden tots els habitants del Vendrell així com d’arreu de Catalunya a gaudir d’aquesta jornada que esperen que sigui “una gran festa”. Sense dubte, es tractarà d’una celebració ben original en la qual participaran alguns dels membres del reduït grup de bestiari de foc català en forma d’insecte que existeix actualment.

Articles relacionats 

Reportatge sobre el bestiari d’insectes: “Històries singulars al capoll de la democràcia”