El Ruc de la Granada organitza pel 7 d’octubre un concurs d’enceses que tindrà el públic com a jurat

Sabíeu que el Ruc de la Granada es va cremar l’any 2017? Doncs casualitat o no només van quedar dues parts del cos intactes: el cap i la tita. Per celebrar que aquesta bèstia segueix més activa que mai, el pròxim divendres 7 d’octubre la seva colla ha organitzat una trobada de bèsties de foc que clourà amb un petit concurs d’enceses en el qual el públic tindrà molt a dir. Tot plegat en el marc de la Festa del Most 2022 de la Granada.

Des de la tarda fins ja entrada la matinada hi ha previstes diferents activitats, pensades per fer gaudir la gent del foc i la pirotècnia i del bonic contrast que generen quan és de nit. A l’esdeveniment, a més, hi ha convidades un total de vuit bèsties. Totes elles del Penedès, el Baix Llobregat i el Baix Camp. No us podeu perdre la fantasmagòrica llum de la Galera de Cambrils!

A partir de les 19 hores, a la pista poliesportiva de la Granada, es farà una plantada de bèsties, encara que no serà fins a les deu de la nit quan començarà a haver-hi moviment. A aquesta hora tindrà lloc una tabalada estàtica des de la pista poliesportiva, mentre que a les 22.15 h serà el torn del correfoc sense pirotècnia i la tabalada en moviment, que sortirà des del carrer del Dr. Cuscó.

A les 22.30 h, des del carrer de l’Estació, es farà una encesa conjunta i començarà el correfoc amb pirotècnia. El recorregut acabarà a la plaça de l’Església on, després de l’encesa de lluïment del Ruc, serà el torn del QuietFoc, l’espectacle d’enceses que faran les bèsties convidades. Enguany, l’acte incorpora un element innovador, ja que es farà un concurs de lluïment d’enceses que comptarà amb el públic com a jurat. Aquest, a través d’un codi QR que trobarà penjat a la plaça, podrà puntuar cada actuació.

El premi per la colla guanyadora serà de 500 euros, aportats pels patrocinadors de l’esdeveniment. Tot el correfoc i el concurs d’enceses, a més, comptarà amb la participació d’un personatge ben especial, una espècie de fantasma que li robarà la tita al Ruc…

Per acabar la festa, a partir de les 00.30 h , se celebrà la Nit de Rucs. Des d’aquella hora, a la pista poliesportiva de la Granada hi haurà música amb els dj. Bala, Ayats i Dasistsara. Com diu la colla: “El Ruc t’espera!”.