Anecdotari
L’any 2005, coincidint amb el XX aniversari de la colla i de la bèstia de foc Golafre, ens vàrem immergir en el projecte d’una nova bèstia popular, festiva i de foc.
El disseny de la bèstia segueix la tradició catalana de dracs, respecte la iconografia medieval i renaixentista i té elements originals i únics en el disseny dels dracs actuals com són les ales amb ulls, les 4 cues i els caps clarament de serp. El disseny parteix de l’estructura de drac-serpent, amb el simbolisme de la serp com a diable que es transforma en l’escena del Paradís de l’Antic Testament. El drac és un monstre que disposa dels 4 elements de la natura: aire, aigua, terra i foc.
L’aire són les ales, l’aigua són les escames i la forma de serp, la terra les dues potes del davant i el foc els coets que tirarà.
.-El 08/07/2017 es va proclamar guanyador del 9è Festival d’Enceses del Bestiari de Catalunya a Artesa de Lleida organitzat per l’entitat El Griu d’Artesa de Lleida.
.-El 02/12/2017 va ser reconegut per la Federació Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, amb el Premi BEST a la Gala del Festivitas Bestiarum celebrada a Reus amb el presentador Quim Masferrer.
.-El 10/03/2019 la colla de diables i tambors Lo Golafre es va proclamar guanyador del Primer concurs d’Enceses de Catalunya celebrat a Picamoixons.
Fitxa tècnica
Caps: 4
Ales: 6 (3 dreta i 3 esquerra)
Cua : 4
Total: 16
Altres portadors:
Músics:
Pirotècnics:
Total components actius de la colla: 60
.- Correfoc Remolins: tercera setmana d'agost.
.- La Senia: tercera setmana d'agost.
.- Ebrecorrefoc (Tortosa): Primer divendres de setembre.
Entitat administradora
Contacte
Fotos (4)
Vídeos (0)