Comença la construcció de la bèstia Pau de foc dels Hostalets de Pierola (Anoia)

El Pau de foc, la nova bèstia dels Hostalets de Pierola, ja està agafant volum. Aquesta setmana ha començat el procés de construcció d’aquesta figura que tindrà forma de mico i serà per a un sol portant.

La peça primer s’esculpirà amb porexpan, després es modelarà amb fang i finalment es fabricarà amb fibra de vidre. Sota la direcció artística de Carlos García i la direcció tècnica de J. Ramon Parés, els artistes locals d’aquest municipi de l’Anoia estan fent realitat un projecte de bestiari que va posar en marxa l’Ajuntament l’any 2019 dins del projecte “Tradicions”.

Segons explica el coordinador de la regidoria de Tradicions, J. Ramon Parés, ja fa anys que a la localitat hi ha la demanda de crear una bèstia de foc i una colla de diables. La tardor de l’any passat ja es va presentar la colla de diables i aquest 2021 es crearà la bèstia festiva.

Un mico trobat al municipi

Pau de foc d'Hostalets de Pierola
Pau de foc dels Hostalets de Pierola

La figura del mico s’inspira en el descobriment d’unes restes arqueològiques que es van trobar al municipi l’any 2002, durant la construcció d’un abocador. Al jaciment es va trobar el crani d’un mico que es va batejar amb el nom de “Pau” i es va fer molt popular als Hostalets.

A partir d’aquesta idea l’Ajuntament va començar a impulsar la creació d’aquesta nova bèstia que, si no es diu el contrari, es tractarà del primer mico de foc que tindrà Catalunya. Està previst que la figura s’estreni el 25 de juliol, per la Festa Major de Sant Jaume.

Articles relacionats: